Eρχονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

  27 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Eρχονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αναφέρει:

"Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων έχει πλέον τροποποιηθεί.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερική Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη , η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.
Σύμφωνα με την απόφαση 5800/19-11-2019 για το 2020 οι ενδιάμεσες για το Ηράκλειο είναι από: 1-15 Μαρτίου
Επίσης επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020


Εξάλλου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης, ενημερώνει τους εμπόρους και τους καταναλωτές, ότι κατόπιν απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Λιονή, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων έχει πλέον τροποποιηθεί.
Προκειμένου λοιπόν το Ρέθυμνο να εναρμονιστεί με την υπόλοιπη Περιφέρεια της Κρήτης ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου για κάθε χρόνο.

Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθήμερου είναι η Τρίτη, 3 Μαρτίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση αναγραφής της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση.

Παράλληλα με τα ως άνω, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαρτίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.

Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 18.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης, καλεί το καταναλωτικό κοινό, να προτιμήσει τις ντόπιες εμπορικές επιχειρήσεις και να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, με γνώμονα την τελική τιμή και την ποιότητα των προϊόντων.

Τι αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

O Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει τα μέλη του και τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με το Νόμο 4446/2016 και με αποφάσεις των κατά τόπους Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της Κρήτης, οι οποίες εκδόθηκαν μετά από τη σύμφωνη γνώμη των παραγωγικών φορέων, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σε όλη την Κρήτη για το έτος 2020, θα πραγματοποιηθούν 1 – 15 Μαρτίου 2020 και 1 – 15 Σεπτεμβρίου 2020. Έτσι συνεπάγεται πρακτικά ότι και στα Χανιά οι εκπτώσεις συνεχίζονται μέχρι τις 15 Μαρτίου .

Είναι πολύ σημαντικό να είναι ενήμερο το Χανιώτικο καταναλωτικό κοινό καθότι οι εκπτώσεις σε αυτήν την περίοδο θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και θεωρούμε πως είναι μια πραγματική ευκαιρία για τους καταναλωτές να βρουν είδη πολύ καλά ποιοτικά και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Όσο αναφορά την Κυριακή 8-3-2020 το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό αλλά σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων δεν το προτείνουμε καθότι μετά από στατιστικά στοιχεία που συλλέξαμε δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για τα καταστήματα. .

Καλούμε για άλλη μια φορά τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα και να εκμεταλλευτούν την 15 ήμερη παράταση των εκπτώσεων που ακολουθεί. Τέλος ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο 15πενθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων σύμφωνα με έντονες πληροφορίες που έχουμε .

 

  27 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα