
Η νέα μελέτη δείχνει ότι πλούσια σε σελήνιο συστατικά μπορούν να εμποδίσουν φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες και προτείνει τη δυνατότητα μιας νέας διαιτητικής στρατηγικής για ασθενείς με Αλτσχάιμερ.
Τι έδειξε η μελέτη για το Αλτσχάιμερ
Το Αλτσxάιμερ είναι μια νευρολογική νόσος που χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης και μείωση της μαθησιακής ικανότητας και μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα ενός προσώπου να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες και να επιδεινώσει την ποιότητα ζωής του. Στη μελέτη του Αλτσχάιμερ και τα τρόφιμα υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για συστατικά πλούσια σε σελήνιο.
Μια κοινή ομάδα έρευνας με ερευνητές από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ και άλλους θεσμούς προτείνει τον εν δυνάμει παρεμβατικό μηχανισμό συστατικών πλούσιων σε σελήνιο για τη βελτίωση των ασθενών με Αλτσχάιμερ. Συστατικά πλούσια σε σελήνιο υπάρχουν σε πολλά φυτά και μικροοργανισμούς, όπως τα σταυρανθή λαχανικά, η μαγιά και τα μανιτάρια.
Η μελέτη έδειξε επίσης πως η ενζυμική υδρόλυση και η φυσική επεξεργασία, όπως η επεξεργασία με θερμότητα, υψηλή πίεση και μικροκύματα, είναι οι κύριες τεχνικές για την τροποποίηση των ιδιοτήτων του διαιτητικού σελήνιου. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Critical Reviews in Food Science and Nutrition.
Δείτε επίσης
- EOΔΥ: Τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας για κορονοϊό και γρίπη
- ΠΟΥ: Προετοιμαστείτε για την επόμενη πανδημία
- 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφικές αλλεργίες
- O ξηρός καρπός που μπορεί να θωρακίσει την καρδιά
- Το λαχανικό που κάνει θαύματα στις δερματικές αλλεργίες και πρέπει να βάλουμε στη διατροφή
Σχετικά άρθρα
- Έρευνα: Πως σσχετίζονται άνοια και αρτηριακή πίεση
- Νέα έρευνα: Πόσοι Έλληνες του εξωτερικού σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη χώρα
- Μεσαρά: Οι ελαιώνες των πρωτοπόρων στις έρευνες για προστασία του περιβάλλοντος
- Έρευνα: Οι ψηφιακές δεξιότητες «όχημα» για τον επαναπατρισμό επιστημόνων
- Κορονοϊός: Η τακτική άσκηση «ασπίδα» στη νόσηση σύμφωνα με διεθνείς μελέτες