Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης του μουσείου Μεσσαράς

mesaralive.gr  30 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης του μουσείου Μεσσαράς

Υπογράφηκε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Γόρτυνας ,στους Άγιους Δέκα ,στις 17 Μαΐου 2019 ,ημέρα Παρασκευή η σύμβαση κατασκευής έργου με τίτλο «Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης εξωτερικά του αύλειου χώρου του μουσείου Μεσσαράς (δυτική πλευρά –είσοδος κοιμητηρίου) » ποσού 38.000,00 € μεταξύ Δημαρχού Γόρτυνας ,Κυρίου Σχοιναράκη Νικόλαου  και Μιχαήλ Βασιλάκη νόμιμου εκπροσώπου του οικονομικού φορέα ‘’ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ‘’. 
Η σύμβαση συμπεριλαμβάνει: 
Πρόταση – Παρεμβάσεις:
Για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου που περιγράφεται παραπάνω, η υπηρεσία μας υπέβαλε προς έγκριση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου,  σειρά παρεμβάσεων μικρής κλίμακας,  οι οποίες εγκρίθηκαν σύμφωνα με την  από 10.12.2018 και με ΑΔΑ:Ψ9ΦΓ4653Π4-ΧΨΠ απόφαση της,  με τους όρους που αναφέρονται σε αυτό.
Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι: 1. Από την πλευρά της οδού που γειτνιάζει με την ιδιοκτησία του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., στη ζώνη του ενός μέτρου περίπου, ανάμεσα στην περίφραξη και τη συστάδα των δέντρων (κυπαρίσσια), θα κατασκευαστούν πέτρινα καθίσματα χωρικού τύπου με σχιστόπλακες στο πάνω μέρος, θα τοποθετηθούν ξύλινοι κάδοι απορριμμάτων,  και θα συμπληρωθεί η συστάδα των  δέντρων με νέα κυπαρρίσια. Επίσης θα γίνει φύτευση αναρριχητικών φυτών,  κατά μήκος της παλιάς σκουριασμένης περίφραξης της ιδιοκτησίας του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. (η φύτευση των δέντρων και των φυτών δεν συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του έργου και θα πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου).  
2.Από την πλευρά της οδού που γειτνιάζει με τον χάνδακα (χώρος δεντροφυτεμένος ο οποίος χρησιμοποιείται για τις ανάγκες απορροής των ομβρίων υδάτων της κεντρικής οδού), θα απομακρυνθεί η παλιά σκουριασμένη περίφραξη   η οποία θα αντικατασταθεί με νέα ενισχυμένη γαλβανισμένη πλαστικοποιημένη περίφραξη, χρώματος πράσινου - κυπαρισσί. 
3.Στην επιφάνεια του πλατώματος, έμπροσθεν του κοιμητηρίου και από την πλευρά του χάνδακα, θα γίνει εκσκαφή με μικρό σκαπτικό μέσο για την απομάκρυνση μέρους του μπαζώματος που έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν, προκειμένου να διανοιχτεί στο τμήμα αυτό ο χάνδακας  για την απορροή των ομβρίων υδάτων. Επειδή η επιφάνεια του πλατώματος που γειτνιάζει με τον χάνδακα (περίπου 18,00 μέτρα μήκος), έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά με το χάνδακα (από 2,0 έως 2,5 μέτρα)  θα κατασκευαστεί αναλημματικό τοιχίο χωρικού τύπου για τη συγκράτηση του πρανούς.   
4.Επισκευή και συμπλήρωση του υφιστάμενου ανατολικού λιθόκτιστου αυλότοιχου του κοιμητηρίου ο οποίος γειτνιάζει με τον χάνδακα.
5.Καθαίρεση του υφιστάμενου φθαρμένου οδοστρώματος της δημοτικής οδού, χωρίς την πραγματοποίηση πρόσθετων εκσκαφών, τσιμεντόστρωση της επιφάνειας  της οδού και του πλατώματος έμπροσθεν της εισόδου του κοιμητηρίου με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, πάχους 12 εκατοστών με χρήση δομικού πλέγματος και τελική επίστρωση με  ακανόνιστους λίθους τοπικής προελεύσεως, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.    

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την Περιφέρεια Κρήτης  (υπ. αριθμό 185551/08.09.2017 απόφασης έγκρισης διάθεσης πίστωσης ποσού 38.000,00 €) και συγκεκριμένα απο τις πιστώσεις του έργου "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ"  με  Κ.Α. 2014ΕΠ00200007 της ΣΑΕΠ 002
Πηγη Χρηματοδότησης του εργου είναι το Προγραμμα.Δημοσίων. Επενδυσεων (Π.Δ.Ε) της Περιφέρειας Κρήτης.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης , Κύριο Σταύρο Αρναουτάκη,

 

mesaralive.gr  30 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ