Ερώτηση για τις εκκρεμείς συντάξεις

  07 February, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Ερώτηση για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ερώτηση για τις εκκρεμείς συντάξεις κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου 54 βουλευτές της ΝΔ κάνοντας λόγο «για ένα διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα. Οι βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι « εσκεμμένα δίνει την εντύπωση εύρυθμης λειτουργίας του ΕΦΚΑ», και υποστηρίζουν ότι» στην πραγματικότητα επικρατεί κατάσταση πλήρους απορρύθμισης».

«Το Υπουργείο Εργασίας εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν ειδικά στα πρώην ταμεία Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ καθώς και στο ΕΤΕΑΕΠ επιβεβαιώνουν τη σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού έκδοσης οριστικών συντάξεων σε σχέση με το 2014», τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Ακόμα, υποστηρίζουν ότι «η Υπουργός και ο Υφυπουργός Εργασίας έχουν διαψευστεί απόλυτα σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις τους για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων» και κατηγορούν την κυβέρνηση «για την εγκατάλειψη του καινοτόμου συστήματος ΑΤΛΑΣ, που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014 και το οποίο περιελάμβανε το ασφαλιστικό ιστορικό εκατομμυρίων ασφαλισμένων για 21 έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής έκδοσης των συντάξεων».

«Οι χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης που περιμένουν να λάβουν τη σύνταξή τους δεν επιτρέπεται να παραμένουν σε καθεστώς σύγχυσης και αγωνίας», επισημαίνουν και συμπληρώνουν ότι «η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να τους εξαπατά κατ' εξακολούθηση, με χρονοδιαγράμματα που διαρκώς διαψεύδονται».

 

  07 February, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα