Ραντεβού εθελοντισμού σε Μάταλα και Ασήμι σημερα

  25 July, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ραντεβού εθελοντισμού σε Μάταλα και Ασήμι σημερα

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/07/2021 στο ΚΕΠ Ασημίου  και ώρες 10:00 - 13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με το Τοπικό  Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Ενορία Ασημίου και τη στήριξη του Δήμου Γόρτυνας. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19 με εμβόλια Pfizer, Astrazeneca, Janssen/J&J, Moderna με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων. 

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.

Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών) 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες  

γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής! 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email [email protected] 

Ραντεβού αλληλεγγύης και στα Μάταλα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δώρισε λίγο αίμα, όλοι μαζί να σώσουμε τον ένα. Σήμερα εγώ, αύριο εσύ. Κανείς δεν ξέρει την στιγμή!
Το μόνο που χρειάζεται είναι 20 λεπτά από τον χρόνο μας. Η βοήθεια στους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, κρίνεται επιτακτική. Καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και αυτούς οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν την εθελοντική αιμοδοτική τους πορεία, στην αιμοδοσία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων, στον χώρο του πάρκινγκ Ματαλων 9:00 με 13:00 την Κυριακή 25/07/2021.

Προσοχή!! 
Προς ενημέρωση όλων των αιμοδοτών που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα στηρίξουν την αύριανη αιμοδοσία στα Ματαλα:
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες , η αιμοδοσία υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί μερικά μέτρα πιο πάνω στον χώρο του κάμπινγκ.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 

  25 July, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ