Εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Κυριακή στους Αγίους Δέκα

  13 February, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Κυριακή στους Αγίους Δέκα

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 19/02/2023 στο Δημαρχείο των Αγίων Δέκα και ώρες 10:00 – 13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με το Δήμο Γόρτυνας , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα και άλλους τοπικούς φορείς. Τις αιμοληψίες θα διενεργήσει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή, σε περίπτωση που δεν έχουν, το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Αίμα χρειάζονται θύματα τροχαίων, χειρουργεία, ηλικιωμένοι ασθενείς με αναιμία, τοκετοί, παιδιά με λευχαιμία και αιματολογικά περιστατικά μεταξύ άλλων. Δίνοντας μία μονάδα αίματος βοηθάμε 3 ανθρώπους.

Στο πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας που υλοποιεί ο Αιματοκρήτης περιλαμβάνονται ομιλίες σε σχολεία και ευρύ κοινό και διοργάνωση ανοικτών αιμοδοσιών για όλους, κάθε 3-4 μήνες, με ενεργό συμμετοχή των τοπικών φορέων, χωρίς να υπάρχει διαχείριση σε αίμα (τράπεζα αίματος). 

Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται προσφέρονται εξολοκλήρου στα δημόσια νοσοκομεία για τις έκτακτες και τακτικές ανάγκες ασθενών. Παράλληλα και ως ελάχιστη ηθική αναγνώριση, οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να καλύψουν μελλοντικές ανάγκες σε αίμα, δικές τους ή οικείων τους προσώπων. 

Ταυτόχρονα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής! 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email [email protected] www.aimatocritis.gr

 

  13 February, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα