Eτοιμες οι υγειονομικές μονάδες της Κρήτης για πιθανό κρούσμα COVID-19

cretalive.gr  12 February, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Eτοιμες οι υγειονομικές μονάδες της Κρήτης για πιθανό κρούσμα COVID-19

Η προετοιμασία των υγειονομικών μονάδων και η συστάσεις της Διοικήτριας της ΥΠΕ Κρήτης

Καθόλα έτοιμη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με την Λένα Μπορμπουδακη να συνιστά ψυχραιμία και τήρηση των ιατρικών οδηγιών, συνεπώς και των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

Την Δευτέρα οι διοικητές και οι αναπληρωτές των νοσοκομείων του νησιού, καθώς και οι επικεφαλής των Επιτροπών Λοιμώξεων, κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί τέλη Γενάρη στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Βασίλη Κικιλια.

"Έγινε παρουσίαση και ενημέρωση από τον καθηγητή Αχιλλέα Γκικα. Ουσιαστικά ήρθαμε να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σε ετοιμότητα, ότι έχουμε εξοπλισμό και υγειονομικο υλικό στην πιθανότητα που προκύψει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.
Είμαστε έτοιμοι σαν Υγειονομική Περιφέρεια με το βασικό νοσοκομείο αναφοράς, που είναι το ΠΑΓΝΗ, και το νοσοκομείο Χανίων δευτερευοντως.
Αλλά και όλες οι δομές Υγείας, τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης, και τα Κέντρα Υγείας της Πρωτοβάθμιας, να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό κρούσμα που θα φτάσει στο νησί", υποστήριξε η διοικητρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδακη.

Η ψυχραιμία είναι το βασικό μας όπλο σε τέτοιες περιπτώσεις, διατείνεται η ίδια:

"Δεν χρειάζεται πανικός, γιατί ο πανικός είναι εκείνος που θα δημιουργήσει το πρόβλημα. Είμαστε έτοιμοι, όλο το προσωπικό της Υγειονομικής Περιφέρειας γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Τα σχέδια ετοιμότητας επικαιροποιουνται.
Από εκεί και πέρα πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής καθώς και οδηγίες των Γενικων γιατρών, των γιατρών της Πρωτοβάθμιας. Όλα αυτά είναι τα βασικα εργαλεία - όπλα που έχουμε στα χέρια μας".

 

cretalive.gr  12 February, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα