Έτοιμη για δημοπράτηση η διώρυγα του Μύρτου

  04 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Έτοιμη για δημοπράτηση η διώρυγα του Μύρτου

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, μετά το Χαμέζι, όπου έδωσε σε κυκλοφορία την πολύπαθη γέφυρα που ολοκληρώθηκε μετά 16 χρόνια, επισκέφτηκε τη Σητεία και το Μακρύ Γιαλό, και έφτασε στις 2.30 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας.

Αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, ενώ στη συνέχεια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε στους τοπικούς φορείς, τη δημοπράτηση της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου, η οποία θα εμπλουτίζει με αρδευτικό νερό τον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών.

«Την τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί σε αυτή την αίθουσα, βάλαμε με τους τοπικούς φορείς σαν πρώτη προτεραιότητα, τον νέο αγωγό που θα εμπλουτίζει τον ταμιευτήρα των Μπραμιανών για να αρδεύονται σωστά οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες και να υποστηρίζεται ο πρωτογενής τομέας παραγωγής.

Στις 14 Μαΐου έχει οριστεί η δικάσιμος για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις και την επόμενη μέρα, θα στείλουμε τα σχετικά έγγραφα στην Ε.Ε. για να ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου που θα έχει χρόνο περαίωσης τους 12 μήνες. Εκτιμώ ότι αν δεν υπάρχουν ενστάσεις από τους υποψήφιους αναδόχους του έργου, ο αγωγός να παραδοθεί σε χρήση μέσα στο καλοκαίρι του 2020. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με το έργο των δικτύων άρδευσης του Οροπεδίου Λασιθίου, ένα έργο που επίσης υλοποιείται μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας», μας είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι, «έχουμε προχωρήσει το στρατηγικό σχεδιασμό για τα υδατοδρόμια όλης της χώρας, ο οποίος θα σταλεί το επόμενο διάστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να γίνει μια σύντομη διαβούλευση.

 

  04 May, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα