Έτοιμο το Oruc Reis για έρευνες ανατολικά της Κρήτης

Η Άγκυρα προετοιμάζεται για την αποστολή του ερευνητικού Oruc Reis στα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης ώστε να κάνει έρευνα για φυσικό αέριο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Yeni Safak» υπό τον τίτλο «Έτοιμη η άδεια της Κρήτης».
«Η Τουρκία δηλώνει πλέον ανοιχτά την πρόθεσή της για έρευνες και γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κρήτης», σημειώνει χαρακτηριστικά η «Γενί Σαφάκ».
«Νότια της Κρήτης είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα»
Ήδη η Ελλάδα από το 2011 εκμεταλλευόμενη την εσωτερική αναταραχή στη Λιβύη ανακοίνωσε «μονομερείς» σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης, αναφέρει η «Γενί Σαφάκ». Το 2014 η Ελλάδα διακήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την αδειοδότηση δύο τεμαχίων, του τεμαχίου 15 και 20 που βρίσκονται κάτω από την Κρήτη, ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας, το μισό του τεμαχίου 15 είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, αναφέρει το sigmalive.com.
Δείτε επίσης
- Νόσος Περονί (Peyronie) – Συμπτώματα και Θεραπεία
- Ανδρουλάκης: Στη ΔΕΘ παρουσιάσαμε μέτρα που κοστολογούνται 2,6 δισ.
- Μαγνήσιο: Το σημαντικό μέταλλο «σύμμαχος» της υγείας – Τα 5 οφέλη του για τον οργανισμό
- Φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για ενήλικες -στους Αγίους Δέκα στη Μεσαρά
- Ζυμαρικά φούρνου με κοτόπουλο και λαχανικά του Άκη
Σχετικά άρθρα
- Οργανωμένο: Έφερναν χιλιάδες σφαίρες από την Αλβανία στην Κρήτη μέσα σε ειδική κρύπτη
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε όλη την Κρήτη- πού απαγορεύεται ακόμα και η διέλευση
- Κρήτη: Αύξηση στα περιστατικά βίας κατά παιδιών-γυναικών το πρώτο τρίμηνο του 2025
- Ο «χάρτης» του ΕΝΦΙΑ - Τι δείχνουν τα στοιχεία για Κρήτη
- Αφρικανική σκόνη και γύρη στην ατμόσφαιρα