Έτσι οι αγρότες μπορούν να προπληρώνονται το 80% των χρημάτων από τις επιδοτήσεις

voucherergasia.gr  07 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Έτσι οι αγρότες μπορούν να προπληρώνονται το 80% των χρημάτων από τις επιδοτήσεις

Ξεκίνησε η χορήγηση της «κάρτας αγρότη» από τις τράπεζες για όλους όσους τη δικαιούνται και επιθυμούν να την έχουν στην κατοχή τους. Όπως έχει γράψει το voucherergasia.gr, η διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου είχε έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες και είχε καταφέρει να θέσει προς υλοποίηση το συγκεκριμένο μέτρο.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη, καθώς οι αγρότες που θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία, θα μπορούν έπειτα να προμηθεύονται από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται να προμηθεύονται την «κάρτα αγρότη».

Είναι μια κάρτα που δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να λαμβάνουν ως και το 80% των χρημάτων που τους αναλογούν από τα δικαιώματά τους, δίνοντας τους την απαιτούμενη ρευστότητα που χρειάζονται. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη, από το 80% του ποσού, το 10% μπορούν να το λαμβάνουν με τη μορφή μετρητών, ενώ το υπόλοιπο 70% θα το έχουν για να μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, εξοπλισμό και ό,τι άλλο χρειάζονται.

Βασική προϋπόθεση για να μπορούν να τη λαμβάνουν, είναι οι αγρότες να έχουν οριστικοποιήσει τα δικαιώματα

«Μόλις λάβουν από την ΈΑΣΗ οριστικοποιημένη και επικυρωμένη τη δήλωση τους, την οποία υπογράφουμε και επικυρώνουμε εμείς, θα μπορούν να πηγαίνουν στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται για τα περαιτέρω.

Είναι κομβικής σημασίας να πούμε ότι μια δήλωση θεωρείται επικυρωμένη και οριστικοποιημένη μόνο όταν την λαμβάνουν από εμάς και όχι από on line δηλώσεις», σημειώνει ο κ. Χιλετζάκης.

Είναι βασική προϋπόθεση η παραλαβή της δήλωσης από την Ένωση Ηρακλείου, αλλιώς δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα της «κάρτας αγρότη».

Μια ακόμη βασική προϋπόθεση είναι να είναι και οριστικοποιημένη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Να έχει αντίγραφο του ΟΣΔΕ και του ΕΛΓΑ με πρωτόκολλο, το οποίο δίνεται από την ΕΑΣΗ.

Ξεκίνησε η ενεργοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΣΗ με ανακοίνωση της έχει ενημερώσει τους παραγωγούς ότι άρχισε η υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση:

«Καλούνται οι παραγωγοί να προσέλθουν στα κεντρικά μας γραφεία στο Ηράκλειο, στα υποκαταστήματα Αρκαλοχωρίου, Πύργου, Καστελίου, Αρχανών καθώς και στα κινητά συνεργεία υπαίθρου που θα λειτουργήσουν στην ενδοχώρα του νομού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιήσει ο παραγωγός που υποβάλει κάθε χρόνο Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης είναι να προσκομίσει μόνο τον Εξαψήφιο Κωδικό Εξουσιοδότησης για ΠΥΛΗ 2020 (από τον λογιστή τους μέσω TAXISNET) και το πρόσφατο Ε9.
Οι παραγωγοί που συμμετέχουν σε προγράμματα (Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Δασώσεις κλπ.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πρέπει να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής στα προγράμματα αυτά, ενώ οι κτηνοτρόφοι απαιτείται να προσκομίσουν σε αντίγραφο όλο το μητρώο αιγοπροβάτων.

Οι παραγωγοί που υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προσκομίσουν:

Τον Εξαψήφιο Κωδικό Εξουσιοδότησης για ΠΥΛΗ (από τον λογιστή μέσω TAXISNET)
Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας (ή άλλο φορολογικό έγγραφο)
Ταυτότητα (φωτοτυπία δύο όψεων)
Τραπεζικός λογαριασμός (φωτοτυπία)
Πρόσφατο Ε9 – Συμβολαιογραφικοί τίτλοι (φωτοτυπία)
Συμφωνητικά μίσθωσης αγροτεμαχίων με το Ε9 του ιδιοκτήτη με ημερομηνία λήξης μετά την 31η Μάη 2020 (αν υπάρχουν)
Βιβλιάριο ασφαλιστικών οργανισμών (ΟΓΑ ή ΙΚΑ κλπ.) ή το ΑΜΚΑ
Βεβαιώσεις συμμετοχής σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (π.χ Βιολογικής Γεωργίας, Αναδασώσεις κλπ.)
Αντίγραφο όλου του Μητρώου Αιγοπροβάτων (για τους κτηνοτρόφους)
Όσον αφορά την διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων 2020, ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι αναμένονται οι σχετικές εγκύκλιοι και οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη σε όλους όσους ενεργοποιήσουν την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2020 στην ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ μπορούμε και παρέχουμε σε αυτούς:

Έκπτωση 20% επί του υπάρχοντος τιμοκαταλόγου ενεργοποίησης με πληρωμή «ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ» ή με κάρτα (POS).
Προνομιακή τιμολόγηση και προτίμηση στην αγορά οινοσταφύλων.
Έκπτωση 3% για την αγορά λιπασμάτων.
Έκπτωση 8% σε όλα τα αγροτικά εφόδια.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τμήμα Επιδοτήσεων: Λεωφόρος 62 Μαρτύρων 146, Τ.Κ: 71303 Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. (2810) 378136 / 378142 / 378144 / 378174 – email: [email protected]

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ: 2891022223 – email: [email protected]

ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΠΕΔΙΑΔΟΣ: 2891031262 – email: [email protected]

ΠΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ: 2893022309 – email: [email protected]»

 

voucherergasia.gr  07 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα