Έτσι θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα - Τι είπε ο Πλεύρης

  08 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Έτσι θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα - Τι είπε ο Πλεύρης

Για το πώς θα κάνουν φέτος Πάσχα οι πολίτες εν μέσω της πανδημίας ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μίλησε στο ΟPEN.

"Θα γίνει Πάσχα. Υπό την έννοια όπως και σε όλα τα άλλα πλαίσια δεν θα υπάρχουν περιορισμοί πέρα από αυτούς που υπάρχουν σήμερα", απάντησε o Πλεύρης και πρόσθεσε ότι "αυτό σημαίνει ότι και ο Επιτάφιος θα ακολουθηθεί κανονικά και η επισκεψιμότητα στις εκκλησίες με τους όρους που υπάρχουν θα μπορεί να γίνει. Θα υπάρξει προφανέστατα η σύσταση της χρήσης μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους όπως γίνεται και στις άλλες διαδικασίες. Aλλά ύστερα από 2 χρόνια θα είναι ένα Πάσχα που θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα".

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία. "Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και με βασική ημερομηνία αρχές Μαΐου θα πάμε σε μια περαιτέρω αποκλιμάκωση από αυτήν την οποία έχουμε τώρα", τόνισε.

"Δεν μας τρομάζει τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων γιατί έχουμε διαφορετική μορφή μετάλλαξης. Αλλά θα έχουμε σε στενή παρακολούθηση πάντοτε το κατά πόσο αυτά τα κρούσματα θα πιέζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ", συμπλήρωσε και ανέφερε ότι "η όποια αποκλιμάκωση του καλοκαιριού θα επανεξεταστεί στο σύνολό της διότι οι επιστήμονες είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί ότι ενδεχομένως το Φθινόπωρο μπορεί ακόμη και με την ίδια μετάλλαξη Όμικρον επειδή θα μπαίνουμε στους χειμερινούς και φθινοπωρινούς μήνες να υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη πίεση. Γι' αυτόν τον λόγο από τώρα φτιάχνουμε και εμείς από εδώ ως χώρα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ".

 

  08 April, 2022 ΑΡΘΡΑ