Εύχονται καλό καλοκαίρι και ζητούν νέο κτήριο για το ΔΣ Γαλιάς

  15 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Εύχονται καλό καλοκαίρι και ζητούν νέο κτήριο για το ΔΣ Γαλιάς

Με «ζωντανό» αλλά ανεκπλήρωτο το αίτημα δημιουργίας νέου κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς, ολοκληρώθηκε και αυτή η σχολική χρονιά. Κάτι που επισημαίνει και ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου με την ευκαιρία της εκδήλωσης με την οποία η σχολική κοινότητα αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαλιάς αναφέρει:

Το ΔΣ του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαλιάς ευχαριστεί θερμά τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη σχολική χρονιά προκειμένου να μεταφέρουν  γνώσεις στα παιδιά μας, αλλά  και για την προσοχή που έδειξαν για να διοργανωθεί και να παρουσιαστεί -με τη συνεργασία του Συλλόγου μας- η πολιτιστική εκδήλωση για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η αυλή του δημοτικού σχολείου Γαλιάς, που το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιούνη γέμισε από τους γονείς και συγγενείς των παιδιών, αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει το ταλέντο των μαθητών στο θέατρο, το τραγούδι και τον χορό. Με τον αυθορμητισμό και την καλή τους διάθεση οι μαθητές μετέφεραν  στους παρευρισκόμενους κοινωνικά μηνύματα για τη χρήση των υπολογιστών στην εκπαίδευση, την αποδοχή του άλλου, την αξία της φιλίας. Επίσης, χόρεψαν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, σκορπίζοντας τη χαρά και το κέφι σε όλους, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το δημιουργικό κλίμα, τη συλλογικότητα και την πρωτοτυπία, που ενέπνευσαν οι δασκάλες του σχολειού μας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης  από τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, των μαθητών της ΣΤ’ τάξης, οι οποίοι  αποχαιρέτησαν το δημοτικό και από του χρόνου θα είναι πλέον  μαθητές του Γυμνασίου .

Όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι επιτεύχθηκαν στις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης του σχολειού μας,  που λειτουργεί -για περίπου πέντε χρόνια- σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Ευχαριστούμε, ακόμη, όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας συγκίνησαν με τα θετικά τους σχόλια και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά το πρόβλημα στέγασης του σχολείου της Γαλιάς. Ταυτόχρονα,  εκφράζουμε την απορία μας για την απουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, αν και ήταν προσκεκλημένοι.

Εμείς, οι γονείς της Γαλιάς από το 2013, μετά τον σεισμό που προκάλεσε σημαντικές στατικές βλάβες που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του σχολείου μας, δεν έχουμε σταματήσει να διεκδικούμε  το δικαίωμα στη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας, που προϋποθέτει την ανέγερση ενός σύγχρονου διδακτηρίου, σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανονισμούς αντισεισμικής θωράκισης, το οποίο να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Κυρίαρχο αίτημά μας παραμένει να γίνει πράξη η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου. Χρήματα υπάρχουν, μόνο που πάνε σε έργα που πολλές φορές δεν είναι σε προτεραιότητα. Μπορούν να αναζητηθούν και εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις (ένταξη στο ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, κ.λπ.) για την κατασκευή του σχολείου.

Εμείς θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε!

Είναι υπόσχεση στα παιδιά μας!

 

                                                                                         Γαλιά 14/6/2018                                                       

ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΛΙΑΣ          

 

  15 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ