Euro 2024: Κληρώνει σήμερα για την Εθνική Ελλάδος

  09 October, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Euro 2024: Κληρώνει σήμερα για την Εθνική Ελλάδος

Αντίστροφα μετράει η Εθνική, ώστε να μάθει ποιοι θα είναι είναι οι αντίπαλοί για τα προκριματικά του Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Η κλήρωση των προκριματικών θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής (9/10, 13:00) στη Φρανκφούρτη.

Η «γαλανόλευκη» θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις, Γεωργία, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε και Βόρεια Μακεδονία, καθώς βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Group Nations League: Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία

1ο Γκρουπ: Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Πολωνία.

2ο Γκρουπ: Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Ισραήλ, Βοσνία, Σερβία, Σκωτία, Φινλανδία.

3ο Γκρουπ: Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία.

4ο Γκρουπ: Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία.

5ο Γκρουπ: Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Μάλτα

6ο Γκρουπ: Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν

Πληροφορίες σχετικά με την κλήρωση των προκριματικών:

Πενήντα τρεις Εθνικές Ομάδες θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για τον καταρτισμό δέκα προκριματικών ομίλων του EURO 2024 (Κυριακή 9/10, Φρανκφούρτη, 13:00). Επτά όμιλοι θ’ αποτελούνται από πέντε ομάδες και τρεις όμιλοι από έξι ομάδες.

• Απευθείας στην τελική φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία κάθε ομίλου και οι υπόλοιπες τρεις μέχρι τη συμπλήρωση των 24 συμμετoχών στο EURO (20 + 3 + διοργανώτρια Γερμανία) θα προκριθούν από αγώνες play-offs τον Μάρτιο του 2024, στους οποίους θα συμμετάσχουν κατά κανόνα οι νικητές των ομίλων στο UEFA Nations League.

• Οι Εθνικές Ομάδες έχουν ήδη χωριστεί σε 7 γκρουπ δυναμικότητας.

• Η διαδικασία της κλήρωσης θα αρχίσει από το γκρουπ νικητών της League Α στο UEFA Nations League και θα συνεχιστεί, κατά σειρά, μέχρι το 6ο γκρουπ δυναμικότητας.

• Οι 4 νικητές της League A, θα κληρωθούν στους ισάριθμους πρώτους στη σειρά προκριματικούς ομίλους, που θα αποτελούνται από πέντε ομάδες.

• Οι ομάδες του γκρουπ 1 θα κληρωθούν από τον 5ο έως τον 10ο προκριματικό όμιλο.

• Οι ομάδες των γκρουπ 2, 3, 4, 5 θα κληρωθούν από τον 1ο μέχρι τον 10ο προκριματικό όμιλο.

• Οι 3 ομάδες του γκρουπ 6 θα κληρωθούν από τον 8ο μέχρι τον 10ο προκριματικό όμιλο (οι συγκεκριμένοι όμιλοι θα αποτελούνται από 6 ομάδες).

 

  09 October, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα