Euroleague: “Με το δεξί” ο Παναθηναϊκός! (ΗL)

  04 October, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Euroleague: “Με το δεξί” ο Παναθηναϊκός! (ΗL)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να επικρατήσει του Ερυθρού Αστέρα ξεπερνώντας το άγχος της πρεμιέρας της Euroleague στο ΟΑΚΑ.

Σε τέτοια παιχνίδια, όπου το άγχος της πρεμιέρας είναι μεγάλο και επηρεάζει τους πάντες, σημασία έχει… η νίκη. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει ακόμα αρκετή δουλειά, αλλά το αποτέλεσμα μετράει και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα οι «πράσινοι» του Αργύρη Πεδουλάκη έκαναν αυτό που έπρεπε, επικράτησαν 87-82 και ξεκίνησαν με το δεξί στη φετινή Euroleague. Εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Νικ Καλάθης, με τους Ντεσόν Τόμας και Γιώργο Παπαγιάννη να είναι επίσης κομβικοί στο σημείο όπου οι «πράσινοι» έθεσαν τους… όρους τους στο παρκέ, ενώ ουσιαστικός και ιδιαίτερα ψύχραιμος αποδείχθηκε σε κρίσιμα σημεία ο Ταϊρίς Ράις. Όσο για τον Τζίμερ Φριντέτ, είχε τις στιγμές του, όπως ένα τρίποντο από τα… οκτώ μέτρα, δείχνοντας παράλληλα πως μπαίνει στο ευρωπαϊκό κλίμα αφού έδωσε λύσεις δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του όταν δεν μπορούσε να εκτελέσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κρατάει το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα, το 1-0 και… συνεχίζει. Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους την Κυριακή την αναμέτρηση με το Λαύριο για τη Basket League, ενώ την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύουν στη Γαλλία για την πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση της σεζόν στην Euroleague, κόντρα στη Βιλερμπάν…

Η εξέλιξη του αγώνα

Μπροστά σε 10.000 οπαδούς του, και τιμώντας τον Τζέιμς Γκιστ πριν από το τζάμπολ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άρχισε νευρικά τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα στο ριμπάουντ, δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση κι αυτό επέτρεψε στην ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να προηγηθεί 14-17 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια, με την είσοδο του Παπαγιάννη και την αλλαγή ρυθμού από τον Ράις, οι «πράσινοι» άρχισαν να επιστρέφουν στο ματς και το ημίχρονο έκλεισε με προβάδισμα για το «τριφύλλι» (37-35). Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο τρίτο δεκάλεπτο έδειξε διάθεση να… καθαρίσει το παιχνίδι και τρέχοντας ένα  μεγάλο σερί, κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά και να αισθάνεται ασφάλεια.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Καλάθης πήρε… μπρος, δημιουργούσε και εκτελούσε σε κάθε κατοχή του Παναθηναϊκού, ενώ στο… κόλπο της δημιουργίας μπήκε και ο Φριντέτ, με τον Παπαγιάννη και τον Τόμας να είναι αυτοί που τελείωναν ιδανικά τις φάσεις. Ο Παναθηναϊκός στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρέθηκε να προηγείται 67-53 και έδειχνε  πως έχει… καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Γκιστ, ωστόσο, που ήταν εξαιρετικός στην επιστροφή του βοήθησε τον Ερυθρό Αστέρα να μείνει στο ματς, ενώ και ο Μπάρον είχε καθοριστικούς πόντους με τους Σέρβους να πλησιάζουν ξανά το φινάλε να γίνεται… θρίλερ. Ο Ράις ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, ωστόσο, με τον Παναθηναϊκό να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να πλησιάσει. Το «Τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει πάρει και μεγαλύτερη διαφορά, αλλά στην τελευταία επίθεση καθυστέρησε και έτσι το τρίποντο που πέτυχε ο Παπαπέτρου δεν μέτρησε με αποτέλεσμα το τελικό 87-82 για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ξανά… μαγικός με 21 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ντεσόν Τόμας είχε 18 πόντους, 11 ριμπάουντ (double-double) και 2  κλεψίματα που του απέφεραν 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, περισσότερους από κάθε άλλον. Για τον Ερυθρό Αστέρα κορυφαίος ήταν ο Τζέιμς Γκιστ με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Τόμας 18, Ράις 12 (1), Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 2, Βουγιούκας 4, Τζόνσον 3, Μπράουν, Φριντέτ 11, Καλάθης 21 (3), Ουάιλι 2, Μήτογλου 6

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Τόμιτς): Ντ. Μπράουν 5 (1), Κόβιτς, Λ. Μπράουν 3 (1), Περπέρογλου 15 (2), Νταβίντοβατς 3 (1), Λάζιτς, Φαγιέ 3 (1), Μπάρον 15 (3), Ντόμπριτς 6, Γκιστ 22, Τζένκινς 8, Ότζο 2

 

  04 October, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα