Euroleague: Τελευταίος και...καλύτερος!Στην ομάδα της δεκαετίας και ο Βασίλης Σπανούλης

  12 May, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Euroleague: Τελευταίος και...καλύτερος!Στην ομάδα της δεκαετίας και ο Βασίλης Σπανούλης

Η EuroLeague ανακοίνωσε ότι ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας 2010-2020, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι αυτός που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία της ομάδας με την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και να ενταχθεί στους "ερυθρόλευκους" το 2010.

Έκτοτε, έγινε ο ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας του Πειραιά και αυτός που την οδήγησε σε δύο συνεχόμενες κατακτήσεις EuroLeague (2012, 2013), όπου και κατέκτησε ισάριθμες φορές το βραβείο του MVP του Final Four.

Ο Σπανούλης έγινε ο δεύτερος παίκτης των "ερυθρόλευκων" που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας μετά τον Γιώργο Πρίντεζη και ο τρίτος Έλληνας, αφού στην 10αδα έχει συμπεριληφθεί και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Το παλμαρέ του ηγέτη του Ολυμπιακού είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αφού έχει κατακτήσει τρεις φορές την EuroLeague - έχοντας ισάριθμα βραβεία MVP των Τελικών - ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά και ο πρώτος πασέρ.

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε σχετικά στην EuroLeague: "Ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους που μου έδειξαν αυτή την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια, τους φιλάθλους που με αγαπούν και ήταν δίπλα μου και τους συμπαίκτες μου που ήταν εκεί για μένα, αφού το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Θελω να ευχαριστήσω τους προπονητές, τους βοηθούς και όλο το επιτελείο της ομάδας. Ήταν πάντα μαζί μου. Όταν αισθάνεσαι ότι είσαι σε μία οικογένεια, αυτό κάνει την δουλειά σου ευκολότερη.

Καμία φορά τα πράγματα δεν πάνε όπως θες, αλλά πρέπει να επιμένεις, να δουλέψεις σκληρά και να επανέλθεις για να είσαι πετυχημένος. Πάντα είχα σπουδαίους προπονητές και συμπαίκτες που έκαναν την  ζωή μου πιο εύκολη. Είχαμε σπουδαία χημεία, με καλούς παίκτες, που δούλευαν σκληρά, κάτι που έκανε πιο εύκολη την δουλειά μου και απολάμβανα το μπάσκετ μαζί τους.

Ήμουν τυχερός και ευλογημένος που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα. Οι άνθρωποι γύρω σου σε στηρίζουν, όχι μόνο στις επιτυχίες, αλλά και στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Σε ενθαρρύνουν και συνεχίζουν να πιστεύουν σε σένα, κάτι πολύ σημαντικό για εμένα".

Με την ανακοίνωση της EuroLeague για τον Σπανούλη, έκλεισε και η 10αδα της "All-Decade Team" για την περίοδο 2010-2020, η οποία αποτελείται από τους εξής παίκτες: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης,  Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Δημήτρης Διαμαντίδης, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Σέρχιο Γιουλ.

Δείτε το VIDEO της EuroLeague:

 

  12 May, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ