Europa League: Δεν τα κατάφερε ο Ο.Φ.Η (HL)

  18 September, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Europa League: Δεν τα κατάφερε ο Ο.Φ.Η (HL)

Αποκλεισμός για τους ασπρόμαυρους απο τον Απόλλωνα Λεμεσού

Το ευρωπαϊκό… ταξίδι του ΟΦΗ τέλειωσε πρόωρα. Οι Κρητικοί ηττήθηκαν με 1-0 από τον Απόλλων Λεμέσου εντός έδρας στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League και είπαν «αντίο» στη διοργάνωση. 
 
Η ομάδα του Ηρακλείου ξεκίνησε με όνειρα, ωστόσο η εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Με μια μόλις καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και ολικό… μπλακ άουτ στη συνέχεια, ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. 
 
Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Γιώργου Σίμου να υπερέχουν στην κατοχή της μπάλας και να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική τους γραμμή. Οι Κρητικοί προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Απόλλων  Λεμεσού.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με τις δυο ομάδες να μη δημιουργούν φάσεις.

Στο 20΄ ο Απόλλων Λεμεσού δημιούργησε μια κατάσταση μπροστά από την εστία του Βάτερμαν, με την σέντρα-σουτ των Κυπριών να περνάει άουτ.

Στο 42′, ο ΟΦΗ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ. Ο Σαρδινέρο πάσαρε ωραία στον Φιγκεϊρέντο, με τον επιθετικό των Κρητικών να πλασάρει από κοντά και τον Δημητρίου να αποκρούει. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Σίμου, που όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ρόλοι άλλαξαν, με τον Απόλλων  Λεμεσού να κυριαρχεί στο τερέν του «Γεντί Κουλέ». Η ομάδα της Κύπρου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 50ο λεπτό, ο Νταμπό έφυγε στην κόντρα, έβαλε στην πλάτη τους αμυντικούς του ΟΦΗ και την κατάλληλη στιγμή, πάσαρε στον Σάλαϊ, ο οποίος και είχε εύκολο έργο, εκτελώντας τον Βάτερμαν από κοντά.

Το ματς δεν είχε φάσεις, με τον Απόλλων  όμως να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Οι Κρητικοί βγήκαν μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν μπορούσαν να φτάσουν ούτε κοντά στο τέρμα των φιλοξενούμενων. Ο Απόλλωνας αμύνονταν πολύ καλά, δυσκολεύοντας το έργο της ομάδας του Ηρακλείου.

Τα λεπτά περνούσαν, η πλάστιγγα όλο και έγερνε προς την μεριά του Απόλλωνα, με την ομάδα της Λεμεσού να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης (65’ Μαρινάκης), Σελίμοβιτς, Βούρος, Ουές, Στάικος (67’ Σολίς), Μεγιάδο, Νέιρα, Γιαννούλης (80’ Κοροβέσης), Φιγκεϊρέδο, Σαρδινέρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Δημητρίου, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Σακέτι, Ντένιτς, Ματέι (46’ Μπένσοπ), Ντιγκινί, Αγκίρε, Πέδρο (46’ Πίττας), Νταμπό (78’ Γιαννιώτας).

 

  18 September, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ