Ευρώπη: Καύσωνας και ξηρασία φέρνουν έκτακτα μέτρα σε Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία

  07 August, 2022 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ευρώπη: Καύσωνας και ξηρασία φέρνουν έκτακτα μέτρα σε Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=718916" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>

 

Το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που σαρώνει Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στις καλλιέργειες όσο και στους υδάτινους πόρους. 

Γαλλία

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία λόγω της ακραίας ξηρασίας.

Συστάθηκε εκτάκτως ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων με αποστολή τον συντονισμό της μεταφοράς πόσιμου νερού με βυτιοφόρα οχήματα σε δεκάδες περιφέρειες της χώρας, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές ελλείψεις.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται περιορισμοί στην κατανάλωση νερού σε 93 περιφέρειες.

Ιταλία

Στη Ρώμη, κάτοικοι και επισκέπτες αναζητούν λίγες ανάσες δροσιάς στα περίφημα σιντριβάνια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί Φλωρεντία και Παλέρμο, με τον υδράργυρο στις δύο πόλεις να έχει «κολλήσει» πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ολλανδία

Πρωτοφανής ξηρασία και στην Ολλανδία.

Η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τα καθημερινά ντουζ και να σταματήσουν να ποτίζουν αλόγιστα τους κήπους και να πλένουν τα αυτοκίνητά τους, με στόχο την εξοικονόμηση νερού.

Στον ποταμό Ρήνο, η πρωτοφανής πτώση της στάθμης των υδάτων αυτό το καλοκαίρι έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις περίφημες πλωτές κατοικίες του Άρνεμ.

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα πλησιάζει η στάθμη του νερού και στον Δούναβη.

 

  07 August, 2022 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ