Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Πότε η καταβολή

  13 October, 2022 ΑΡΘΡΑ
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Πότε η καταβολή

Εντός των επόμενων ημερών θα πάρουν αναδρομικά οι φοιτητές το στεγαστικό επίδομα των 1500-2000 ευρώ. Ταυτόχρονα αυξάνεται και το στεγαστικό επίδομα, που χορηγείται στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ (σχολών τουρισμού)  και στους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ Τουρισμού όλης της χώρας από το ποσό των χιλίων (1.000) σε χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ, με πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού.

 
Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, αλλά θα είναι αυξημένο στα 1.500 και 2.000 ευρώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. «Δίνουμε δηλαδή αναδρομικότητα, ενώ πάει και στα 2000 ευρώ σε περίπτωση συγκατοίκησης. Επίσης, στα 3 ακριτικά πανεπιστήμια (Αιγαίου, Θράκης και Δ.Μακεδονίας) έχουμε αυξήσει και τα εισοδηματικα ορια για να ενισχύσουμε τους φοιτούντες», είπε η υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι τα 2.000 ευρώ αφορούν σε φοιτητές οι οποίοι θα επιλέξουν να συγκατοικήσουν με άλλο άτομο. Ταυτόχρονα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού αυξάνεται στα 1500 ευρώ και το στεγαστικό επίδομα που χορηγείται στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ και τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ Τουρισμού όλης της χώρας.

Η αύξηση αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022, οι οποίοι για την αναδρομική χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ καλούνται να υποβάλουν μία απλή συμπληρωματική δήλωση στο εκπαιδευτήριο όπου και φοιτούν. Επισημαίνεται ότι η σχετική  διαδικασία για τη χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ στους δικαιούχους του περασμένου εκπαιδευτικού έτους έχει ήδη ξεκινήσει.Η παροχή επιδόματος στέγασης στους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας, έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης κάθε βαθμίδας, ιδίως της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από ενέργειες της αρμόδιας υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, στους δικαιούχους συγκαταλέγονται πλέον -για πρώτη φορά από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά- και οι σπουδαστές των ΙΕΚ αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού.   Όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Σοφία Ζαχαράκη, «σε συνέχεια της υλοποίησης της πρωθυπουργικής εξαγγελίας αναφορικά με την παροχή στεγαστικού επιδόματος στους σπουδαστές των ΙΕΚ όλης της χώρας -συμπεριλαμβανομένων και όλων όσοι φοιτούν στα ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού- στεκόμαστε εμπράκτως δίπλα σε κάθε σπουδαστή και καταρτιζόμενο για την αναβάθμιση των όρων και του περιεχομένου των σπουδών του.  Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας και σε όσα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρούμε στην αύξηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος από το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ στα χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ. Μάλιστα, το εν λόγω μέτρο θα αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022.  Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των σπουδαστών μας και των οικογενειών τους και συνεχίζουμε με κάθε τρόπο την υποστήριξη των νέων μας στον αγώνα για κατάρτιση και εξειδικευμένη εκπαίδευση στον τουριστικό κλάδο, έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς τομείς της εθνικής μας οικονομίας».

 

  13 October, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα