Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν έως το τέλος του έτους

  02 December, 2021 OIKONOMIA
Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν έως το τέλος του έτους

Σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις μηνός Δεκεμβρίου θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι.

Αναλυτικά, έως τις 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται:
-η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τους λήπτες αγροτικών επιδοτήσεων που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

- η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ.
- η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή.
- η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους κληρονόμους αποβιωσάντων.
- η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φυσικών προσώπων που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των εισοδημάτων, αλλά εξαιτίας εκπρόθεσμης αποστολής αρχικού ή τροποποιητικού ηλεκτρονικού αρχείου στην Α.Α.Δ.Ε., μηνιαίου ή ετήσιου, από τον εργοδότη/αρμόδιο φορέα που έχει την υποχρέωση, όπως και σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμης έκδοσης, διόρθωσης και χορήγησης βεβαίωσης από υπόχρεο φορέα.
- η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου.
- η υποβολή αίτησης χορήγησης αναστολής πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α., υπό προϋποθέσεις, σε νομικά πρόσωπα.

 

  02 December, 2021 OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα