Φράουλα γλυκό του κουταλιού, με κονιάκ

Υλικά
Βάρος: για περίπου 2 κιλά
1.000 γρ. ώριμες φράουλες, ζυγισμένες καθαρισμένες
1.000 γρ. ζάχαρη
100 ml κονιάκ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το γλυκό του κουταλίου φράουλα με κονιάκ, πρώτα πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να στεγνώσουν, απλωμένες πάνω σε καθαρές πετσέτες.
- Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ.
- Σείουμε την κατσαρόλα ή ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μην κομματιαστούν οι φράουλες.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε κατά μέρος για 1 βράδυ, ώστε οι φράουλες να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Την επόμενη ημέρα μεταφέρουμε την κατσαρόλα όπως είναι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, ξαφρίζοντας σχολαστικά, μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά.
- Μοιράζουμε τις φράουλες σε αποστειρωμένα βαζάκια, συμπληρώνοντας με το σιρόπι τους, που πρέπει να τις καλύπτει εντελώς.
Δείτε επίσης
- Μητσοτάκης: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν έντονη ανησυχία
- Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Έρχεται νέο μπαράζ πληρωμών
- Μηχανογραφικό 2025: Οι σχολές με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης
- Yψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κρήτη
- Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα