Φρούτα και λαχανικά σε νεαρή ηλικία προστατεύουν την καρδιά

mesaralive.gr  29 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Φρούτα και λαχανικά σε νεαρή ηλικία προστατεύουν την καρδιά

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι αν κάποιος τρώει περισσότερα φρούτα και λαχανικά όταν είναι νέος, πιθανόν θα έχει πιο υγιή καρδιά μελλοντικά.

Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την American Heart Association εξήγησε ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών στη νεαρή ενήλικο ζωή συνδεόταν με λιγότερη ασβεστοποιημένη πλάκα στις στεφανιαίες αρτηρίες 20 χρόνια αργότερα.

Οι ερευνητές εξέτασαν 2.506 συμμετέχοντες με βάση την καθημερινή κατανάλωσή τους σε φρούτα και λαχανικά και παρατήρησαν ότι γυναίκες κατανάλωναν σχεδόν 9 μερίδες φρούτων και λαχανικών, καθημερινά, ενώ οι άντρες κατανάλωναν περισσότερες από 7 μερίδες καθημερινά.

Η έρευνα αναφέρει ότι άνθρωποι που έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην έναρξη της εξέτασης είχαν 26% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης ασβεστοποιημένης πλάκας 20 χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν τις λιγότερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

Ο ερευνητής Michael D. Miedema, δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να υποθέτουν ότι μπορούν να περιμένουν μέχρι μεγάλη ηλικία ώστε να τρώνε υγιεινά καθώς αυτά που τρώει κάποιος ως νέος ενήλικος μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο σημαντικά με αυτά που τρώει ως μεγαλύτερος ηλικιωμένος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation.

Πηγή:iatronet.gr/msn.com

 

mesaralive.gr  29 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ