Φωτιές: Αποκαλυπτική της καταστροφής η εικόνα της Ελλάδας από το διάστημα

  24 August, 2023 ΑΡΘΡΑ
Φωτιές: Αποκαλυπτική της καταστροφής η εικόνα της Ελλάδας από το διάστημα

Η καταστροφή από τις πυρκαγιές δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς τα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη τόσο στη Θράκη, όσο στην Αττική και τη Βοιωτία, οι συνέπειές της έχουν όμως γίνει ήδη αισθητές.

Ο ουρανός έχει αλλάξει χρώμα τις τελευταίες ημέρες, ο καπνός από τη φωτιά στη Θράκη έφτασε στο Ιόνιο και η κατάσταση επιβαρύνεται από τη φωτιά στην Πάρνηθα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στην υγεία.

Η εικόνα από το διάστημα είναι αποκαρδιωτική. Η κάμερα του διεθνή διαστημικού σταθμού κατέγραψε τον καπνό που είχε απλωθεί σε όλη τη χώρα από τις φωτιές στη Θράκη.

Στη Θράκη έχουν καεί μέχρι στιγμής 617.000

Η εικόνα της Πάρνηθας που μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα 

Τα επικίνδυνα σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα από τη φωτιά έχουν πολλαπλασιαστεί με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση – όχι μόνο στις περιοχές των καμμένων, αλλά και πολύ πιο μακριά – είναι σημαντικό να προστατευτούν οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πολίτες που έχουν άσθμα, χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια. Καλό θα είναι να φορούν μάσκα FFP2, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα έκθεσης όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και στο κέντρο της Αθήνας και σε σχεδόν όλη την πρωτεύουσα», δήλωσε στο MEGA ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

 

  24 August, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα