Γαλλία: Στους δρόμους του Παρισιού γιατροί και νοσηλευτές

  17 June, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Γαλλία: Στους δρόμους του Παρισιού γιατροί και νοσηλευτές

Με δακρυγόνα αντιμετώπισε η αστυνομία χιλιάδες νοσηλευτές στο Παρίσι, που -όπως και σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας- πραγματοποίησαν διαδήλωση, απαιτώντας περισσότερους πόρους για τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας διεκδικούν αναβάθμιση του συνόλου του εθνικού συστήματος υγείας, ενώ παράλληλα θέλουν να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση Μακρόν – που βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα – τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει όταν η κρίση του κορωνοϊού βρισκόταν στην κορύφωσή της.

Το αρχηγείο της αστυνομίας της πρωτεύουσας της Γαλλίας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες βίντεο με κουκουλοφόρους διαδηλωτές που ανέτρεπαν ένα αυτοκίνητο κι έριχναν πέτρες ενάντια στην αστυνομία. «Βίαιες ομάδες επιχειρούν να διαταράξουν μία ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων στην υγεία», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία του Παρισιού.

Στο Παρίσι, πολλές νοσοκόμες, βοηθοί νοσηλευτών, γιατροί, τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι στο ‘βοήθεια στο σπίτι’, αλλά και πολλά μέλη του κινήματος των κίτρινων γιλέκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Υγείας πίσω από μία γιγάντια επιγραφή με το σύνθημα «Είναι επείγον να δράσουμε», μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Νοσοκομείο σε ασφυξία/ δεν μπορώ να αναπνεύσω (I cannot breath)», σε μια αναφορά στο κίνημα Black Lives Matter, ενώ σε άλλα κατήγγειλαν τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις για τους μισθούς και την οργάνωση του συστήματος υγείας.

Ο διάλογος, που ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου στη Γαλλία και φέρει την ονομασία Ségur de la santé, από το όνομα μίας από τις λεωφόρους που περνούν από το υπουργείο, έχουν στόχο να θέσουν τις βάσεις για να έχει υλοποιηθεί έως τις αρχές Ιουλίου το «σχέδιο μαζικών επενδύσεων και αναβάθμισης» που έχει υποσχεθεί για την υγεία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

 

  17 June, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα