Γάμος όμόφυλων: Τι θα ψηφίσουν σήμερα οι βουλευτές της Κρήτης

neakriti.gr  15 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
Γάμος όμόφυλων: Τι θα ψηφίσουν σήμερα οι βουλευτές της Κρήτης

Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών φαίνεται ότι έχει γίνει η μέγγενη για τους βουλευτές, οι οποίοι παραπαίουν μεταξύ «ναι» και «όχι» ή επιλέγοντας να μην παραστούν αν ειδικά υιοθετηθεί - που θεωρείται βέβαιο - η ονομαστική ψηφοφορία. 
Η εικόνα που διαμορφώνεται σήμερα για την πρόθεση των βουλευτών της Κρήτης ως προς την αποψινή ψηφοφορία είναι περισσότερο καθαρή από το προηγούμενο διάστημα, που η πλειοψηφία επί των 16 της Κρήτης κυμαινόταν στο «θα δούμε...».

Πλέον θα έλεγε κάποιος ότι το 56,2% των βουλευτών της Κρήτης θα ψηφίσει «ναι», δηλαδή οι 9 από τους 16. Τρεις θα ψηφίσουν ξεκάθαρα «όχι», ήτοι 18,75%, ενώ δε θα είναι απόντες από τη Βουλή το 37,5%, δηλαδή οι 6 από την Κρήτη. 
Η Ντόρα Μπακογιάννη βουλευτής Ν.Δ. στα Χανιά, θα ψηφίσει «ναι», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης επίσης, όπως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ενώ πλέον και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής της Ν.Δ. Ρεθύμνου, πείθεται να ψηφίσει «ναι». 
Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης της Ν.Δ. στα Χανιά θα ψηφίσει «ναι», όπως και ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης, η Σέβη Βολουδάκη, παρά τον προβληματισμό, φαίνεται ότι πλέον κινείται στο «ναι», ενώ κατ' αρχή «ναι» θα ψηφίσει η Κατερίνα Σπυριδάκη του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι, αν και διευκρινίζει ότι η ψηφοφορία για εκείνην θα γίνει κατ' άρθρο. 

Περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές της Κρήτης θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παραστεί στη Βουλή λόγω της κηδείας του πεθερού του σήμερα, στις 4 μ.μ., όμως φαίνεται ότι θα ψήφιζε «ναι» ή μπορεί και να το κάνει με επιστολική ψήφο στη Βουλή. 

Σίγουρα «όχι» 

Σίγουρα «όχι» έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει ο βουλευτής Ηρακλείου των “Σπαρτιατών” Μιχάλης Γαυγιωτάκης, «όχι» θα ψηφίσει και ο βουλευτής του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Μανόλης Συντυχάκης, ενώ και η Ελένη Βατσινά του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο λέει «όχι», θεωρώντας ότι το νομοσχέδιο είναι «βιαστικό» και πρόχειρο και ότι δεν έτυχε της επεξεργασίας που αρμόζει. Αντιμετωπίζει πρόχειρα όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά, τα οποία δεν προστατεύει επαρκώς. Οπότε κλίνει προς το «όχι» για τη σημερινή ψηφοφορία. 

Θα λείπουν...! 

Τέσσερις είναι οι βουλευτές που ουσιαστικά, επειδή δε θέλουν να καταγραφεί το «όχι» στα πρακτικά, αλλά δε θέλουν να ψηφίσουν και «ναι», ενδέχεται να φροντίσουν να λείπουν. Ο Μανόλης Χνάρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, δε θα ψηφίσει «ναι», αλλά δε σημαίνει ότι θα καταψηφίσει, οπότε έχει δικαίωμα “αποχής, λευκού ή απουσίας”. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται ότι βρίσκεται και ο Φραγκίσκος Παρασύρης του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, δηλαδή δε θα ψηφίσει «ναι», καθώς και ο πρώτος διδάξας Παύλος Πολάκης από τα Χανιά, που το είχε κάνει σαφές στην Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα απέχει. 
Από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Κρήτης φαίνεται ότι μόνο ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, βουλευτής της Ν.Δ. στο Ηράκλειο, δε σκοπεύει να ψηφίσει «ναι», δε θα ψηφίσει «όχι», συνεπώς θα λείπει ή θα απέχει. 

 

neakriti.gr  15 February, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα