Γεμάτη η πλατεία του Τυμπακίου στη Λαϊκή συγκέντρωση για το προσφυγικό

mesaralive.gr  10 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γεμάτη η πλατεία του Τυμπακίου στη Λαϊκή συγκέντρωση για το προσφυγικό

Φώτο: Mesaralive.gr

Μεγάλη ανταπόκριση, είχε το κάλεσμα της επιτροπής φορέων της ΔΕ Τυμπακίου, με τον κόσμο να κατακλύζει την κεντρική πλατεία της πόλης στην λαϊκή συνέλευση – συγκέντρωση για το προσφυγικό, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Για άλλη μια φορά, αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα προς το Δήμο Φαιστού για διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, εν΄ όψη και της σύσκεψης της ΠΕΔ και της Ολομέλειας των Δημάρχων , την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο. Επίσης κατατέθηκε αίτημα για σύγκλιση  έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με υπογραφές δημοτικών συμβούλων.

«Δεν είμαστε ρατσιστές»

Πολίτες,  εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί, τοποθετήθηκαν για το θέμα που ανησυχεί και προβληματίζει, ξεκαθαρίζοντας πως η περιοχή είναι ήδη κορεσμένη και δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες, ενώ προστέθηκε ότι δεν τίθεται θέμα ρατσισμού αλλά ανησυχίας των κατοίκων, οι οποίοι ζουν και βιώνουν διάφορες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια με την παρουσία παράνομων μη καταγεγραμμένων μεταναστών. Στο τέλος της  Λαϊκής Συνέλευσης ο  κόσμος ψήφισε δια ανάτασης της χειρός, ότι δεν επιθυμεί την δημιουργία Hot Spot.

Κατά τη  διάρκεια της συνέλευσης τονίστηκε πολλές φορές, ότι η περιοχή είναι ήδη κορεσμένη από μετανάστες που δεν είναι καταγεγραμμένοι, που είναι δηλαδή παράνομοι. Σημειώθηκε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα λόγω των παράνομων μεταναστών  και όχι των νόμιμων που εργάζονται και ζουν εδώ και χρόνια στο Τυμπάκι.

Οργή και αγανάκτηση

Οι πολίτες αλλά και οι φορείς εξέφρασαν την οργή τους για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας της τελευταίες μέρες με κατηγορίες εναντίων των Τυμπακιανών και των Μεσαριτών, τονίζοντας ότι η περιοχή είναι φιλόξενη. «Δεν είμαστε ρατσιστές» ήταν η φράση που ακούστηκε πολλές φορές, ενώ καλέστηκαν αυτοί που σχολιάζουν επικριτικά τη φωνή αγωνίας της περιοχής, να έρθουν στο Τυμπάκι και να δουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με τους παράνομους μετανάστες….

Το λόγο πήραν πολίτες, εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί, ο μοναδικός βουλευτής που συμμετείχε ο κ. Μανώλης Συντιχάκης του ΚΚΕ, ενώ επιστολή έστειλε ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Επίσης στη συνέλευση  μίλησε και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης.

 

Συγκεκριμένα πέρα των μελών της επιτροπής φορέων, τοποθετήθηκαν οι

Παπουτσάκης Λευτέρης, Μαρκουλάκης Μιχάλης, Μαρία Πετρακογιώργη (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Φαιστού, Νικολιδάκης Γρηγόρης (δημοτικός σύμβουλος),Φρακιαγάκης Ζαχαρίας, Συντυχάκης Μανώλης (Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ), Φασομυτάκης Γιάννης (δημοτικός σύμβουλος), Παπαματθαιάκης Χαράλαμπος, Μπαμιεδάκης Γιώργος (Αντιπρόεδρος ΕΟΑΕΝ), Δημήτρης Χαλκιαδάκης (πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου), Μανώλης Ανδριγιαννάκης , Μανώλης Φουντεδάκης (Πρόεδρος Αγίας Γαλήνης), Μανώλης Ψαράκης (από τη Γόρτυνα), Θεοδωράκης Γιώργος (πρόεδρος Φανερωμένης), Θεοδωράκης Κωνσταντίνος, Σούλα Κουλεντάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης διαβάστηκε επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλαμακίου στην οποία ο Σύλλογος εξέφραζε την αντίθεσή του στην δημιουργία Hot Spot στην περιοχή τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει λύση στο προσφυγικό χωρίς να επιβαρύνει περιοχές και χωρίς να πλήττει τον τουρισμό.

 

Αίτημα για έκτακτο ΔΣ

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πετρακογιώργη, έφερε και μια πρόταση προς την συνέλευση καταθέτοντας στην επιτροπή φορέων τις πρώτες εφτά υπογραφές δημοτικών συμβούλων, για σύγκλιση έκτακτου ΔΣ Φαιστού. Μάλιστα τόνισε ότι την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει η ΠΕΔ και η Ολομέλεια των Δημάρχων στο Ηράκλειο για το προσφυγικό.

Επίσης η κ. Πετρακογιώργη πρότεινε  την διενέργεια έρευνας από την Περιφέρεια και την ΠΕΔ για καταγραφή της κατάστασης στην περιοχή καθώς και τη σύσταση ομάδας εργασίας με την συμμετοχή της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Φαιστού.

Όπως προαναφέρθηκε, η αποφάσισε την Δευτέρα να επισκεφθεί το Δημαρχείο Φαιστού και να ζητήσει την διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου το ίδιο βράδυ, ώστε την Τρίτη ο Δήμαρχος να συμμετέχει στην Ολομέλεια των Δημάρχων και τη σύσκεψη της ΠΕΔ με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού.

Το  αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που κατέθεσε η κ. Μαρία Πετρακογιώργη υπέγραφαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοί: κ.κ. Μαρία Πετρακογιώργη, Νίκος Καργάκης, Γιάννης Φασομυτάκης, Διονύσης Φραγκιαδάκης, Γρηγόρης Νικολιδάκης, Γιάννης Μανιαδάκης, Γιάννης Κουλεντάκης.

Επίσης υπέγραψε ο κ.  Γιώργος Μερωνιανάκης  από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ενώ έγινε κάλεσμα στους δημοτικούς συμβούλους να υπογράψουν ώστε να συμπληρωθούν οι 9 υπογραφές που απαιτούνται για να κατατεθεί το αίτημα για διενέργεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

 

mesaralive.gr  10 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα