Γέμισε ποδήλατα το κέντρο του Τυμπακίου

mesaralive.gr  03 May, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Γέμισε ποδήλατα το κέντρο του Τυμπακίου


Γέμισε ποδήλατα η Κεντρική Λεωφόρος Τυμπακίου που αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς του 1ου εταπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας με πόλη εκκίνησης και τερματισμού το Ηράκλειο.

Οι εικόνες, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακές.
 

Λιγα λόγια για τη διαδρομή των αθλητών

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος της φετινής διοργάνωσης (187,7 χλμ), αλλά και αυτό με τα περισσότερα υψομετρικά (2.561μ.), κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε την πρώτη μεγάλη μάχη ανάμεσα στα φαβορί. Η διαδρομή είναι ένας αριστερόστροφος κύκλος μέσα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί και θα κατευθυνθούν νότια, για να περάσουν δίπλα από τον επιβλητικό όγκο του Ψηλορείτη και να φτάσουν στην πεδιάδα της Μεσαράς, επιστρέφοντας στη συνέχεια και πάλι προς τα βόρεια παράλια.

Στην πορεία, θα συναντήσουν μνημεία και αξιοθέατα που καλύπτουν ολόκληρη την ιστορία της Μεγαλονήσου: το Ιδαίο Άντρο όπου οι Κουρήτες και η Αμάλθεια ανέθρεψαν τον "Κρηταγενή" Δία, τη Φαιστό του Ραδάμανθυ που "εποπτεύει" τη Μεσαρά εδώ και πέντε χιλιετίες, τη Γόρτυνα του πυρρίχιου και της μυθολογικής Ευρώπης, το Καστέλο των Κορνάρων που έχτισε ο Νικηφόρος Φωκάς, τη μινωική Κνωσό του Μινώταυρου, του Θησέα, της Αριάδνης, του Δαίδαλου και του Ίκαρου, με το εντυπωσιακό ανάκτορό της, πραγματικό αρχιτεκτονικό θαύμα για την εποχή του και τέλος, το Ηράκλειο, τον βυζαντινό Χάνδακα με τα πελώρια ενετικά τείχη και το φρούριο Κούλες που δεσπόζει μεγαλόπρεπο στην είσοδο του παλιού λιμανιού, εκεί όπου είναι τοποθετημένος ο τερματισμός του σημερινού ετάπ, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης μεταξύ 15:45-16:30

Σημεία ενδιαφέροντος

- Χλμ 0: Εκκίνηση / Ηράκλειο
- Χλμ 54,8: Σπριντ ανάβασης 1 (Κατ.2) / Βορίζια
- Χλμ 81,6 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ ευθείας 1 / Τυμπάκι
- Χλμ 117,3 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ ευθείας 2 / Χάρακας
- Χλμ 164,7 χλμ: Σπριντ ανάβασης 2 (Κατ.2) / Μελέσες
- Χλμ 187,7: Τερματισμός / Ηράκλειο

- Χλμ 28,4: Το γεωγραφικό κέντρο της Κρήτης
- Χλμ 86: Φαιστός
- Χλμ 80: Κνωσός

 

mesaralive.gr  03 May, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα