Γεραπετρίτης: Χωρίς άλλες αναβολές ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ

  08 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Γεραπετρίτης: Χωρίς άλλες αναβολές ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξελιχθεί κανονικά η διαδικασία για την εκ νέου παραχώρηση της Αττικής Οδού καθώς και ο διαγωνισμός για το έργο παραχώρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), είπε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντώντας επίσης σε σχετικά ερωτήματα, ανέφερε πως θα υπογραφούν με τους αναδόχους όποιες από τις συμβάσεις έργων είναι ώριμες.

Σημειώνεται ότι η νέα προθεσμία που έχει οριστεί για την κατάθεση προσφορών για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ, έργο προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, είναι η 20η Απριλίου.

Για την εκ νέου παραχώρηση της Αττικής Οδού το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) έχει ορίσει ως ημερομηνία κατάθεσης προσφορών από τις 8 ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες την 29η Μαΐου.

Να σημειωθεί πάντως ότι η ίδια η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι οι προαναφερόμενες ημερομηνίες και για τους δύο αυτούς διαγωνισμούς θα μετατεθούν, αν και όπως λέγουν τα στελέχη τους η προετοιμασία των κατασκευαστικών εταιρειών για να καταθέσουν προσφορές συνεχίζεται κανονικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά την Αττική Οδό καθώς η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης λήγει τον Οκτώβριο του 2024 και ο χρόνος που απομένει δεν θεωρείται επαρκής για να ολοκληρωθεί μια τέτοια «βαριά» διαδικασία και να αναλάβει ο επόμενος παραχωρησιούχος.

 

  08 April, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα