Γεύσεις παράδοσης σήμερα στον Άγιο Θωμά

mesaralive.gr  10 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γεύσεις παράδοσης σήμερα στον Άγιο Θωμά

Στον όμορφο Άγιο Θωμά οδηγούν αύριο όλοι οι δρόμοι στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς!

Η 8η Γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 20:00 το βράδυ. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γευτεί και να απολαύσει  τις παλαιικές - παραδοσιακές γεύσεις των φαγητών και των κρασιών.

«Σε μια προσπάθεια  του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς να δημιουργηθεί γευστικός χάρτης και ταυτότητα στα χωριά μας, με μεγάλη χαρά θα βρεθούμε στο όμορφο ιστορικό χωριό - Αγ. Θωμάς- για να δοκιμάσουμε εκλεκτές γεύσεις και να αισθανθούμε ίσως μνήμες των γιαγιάδων μας όταν μαγείρευαν στην παλιά παρασιά και όλες μαζί προσπαθούσαν ν’ ανταλλάξουν συνταγές και φυσικά να γευτούν μυρωδιές κι αρώματα από τις μαγειρικές δημιουργίες τους.

Τι είναι όμως «γευσιγνωσία»;

Γευσιγνωσία (γεύση+γνώση) είναι η οργανοληπτική διαδικασία αξιολόγησης μιας τροφής με σκοπό την οργανοληπτική της εκτίμηση σε επίπεδο οσμής, γεύσης, χρώματος, συνοχής. Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από τα μηνύματα που τα αισθητήρια όργανα λαμβάνουν από το περιβάλλον, καταγράφουν και συγκρίνουν. Με λίγα λόγια, είναι πάρα πολύ σπουδαία διαδικασία και φυσικά διαδρομή στο χρόνο γιατί μέσω από τις αισθήσεις μας μπορούμε ν’ αντιληφθούμε την καθημερινότητα του λαού μας και φυσικά την ιστορική του συνέχεια» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα!.

 

mesaralive.gr  10 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ