Γεώργιος  Φουστανάκης, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας.

mesaralive.gr  20 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑ
Γεώργιος  Φουστανάκης, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας.

φωτο:mesaralive.gr

Ένας αυθόρμητος - πηγαίος άνθρωπος, με μεράκι, ιδέες και διάθεση για προσφορά στον τόπο του, που καταφέρνει με όπλο την αγάπη, το σεβασμό και την εργατικότητα, να ενεργοποιεί τους συγχωριανούς του και να αποδεικνύεται επαρκής και αποτελεσματικός με ότι καταπιάνεται…

Είστε πρόεδρος και μάλιστα με διπλή ιδιότητα, ενός μεγάλου σχετικά, για τα δεδομένα της Κρήτης, χωριού στην καρδιά της Μεσαράς, από πότε ασχολείστε με τα κοινά (γενικά) και του τόπου σας;

Από τότε που ήμουν 15 χρονών παλληκαράκι και τώρα είμαι 46.

Έκανα ξιφασκία και έπαιζα ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Πόμπιας για πολλά χρόνια, μέχρι τα 32 μου, μετά χτύπησα, σταμάτησα και ασχολήθηκα με τα διοικητικά της ομάδας …. Έκανα και ένα χρόνο πρόεδρός της.

Άρα, έχετε και εμπειρία και σφαιρική γνώση, για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα και τα προβλήματα του χωριού  σας.

Ναι , έχω άποψη.

Από πότε είστε πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και από πότε του Πολιτιστικού Συλλόγου;

Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου είμαι από το Σεπτέμβριο του 2014, που εκλέχτηκα και του Πολιτιστικού Συλλόγου είμαι εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο έχετε κάθε χρόνο εκλογές;

Κάθε δύο χρόνια, έκανα προσπάθειες μετά την πρώτη θητεία μου ώστε να αναλάβουν και άλλοι το τιμόνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση… είχαμε βλέπετε ανεβάσει και τον πήχη πολύ ψηλά!

Ποια ήταν η ανάγκη που σας «έσπρωξε» ώστε να αναλάβετε και τις δύο αυτές ιδιότητες; … η έλλειψη ενδιαφέροντος από άλλους υποψήφιους, η δική σας φιλοδοξία ότι θα κάνετε ακόμη καλύτερο έργο ή σας το ζήτησαν οι συγχωριανοί σας εκτιμώντας το έργο που είχατε προσφέρει;

Και το ήθελα και μου ζητήθηκε επίμονα από συγχωριανούς μου. Μου αρέσει να ασχολούμαι με τον τόπο μου! Αυτό το χωριό θα ήθελα να το δω μια μέρα μπαξέ (περιβόλι), αλλά δυστυχώς έτσι που έγιναν τα πράγματα σήμερα είναι πολύ δύσκολο, ευτυχώς όμως που υπάρχει μεγάλη προσφορά σε βοήθεια από τους ανθρώπους του χωριού μου.Ότι και να τους ζητήσω, εγώ προσωπικά, δεν μου χαλάνε χατίρι… δεν μου φέρνει κανείς αντίρρηση…

Πραγματικά, είτε μηχανήματα χρειαστώ, είτε τη βοήθειά τους σε χειρονακτική εργασία ζητήσω, όλα μου τα προσφέρουν απλόχερα, όπως παλιά, που έπρεπε να κάνεις  κάποια μεροκάματα - να προσφέρεις αφιλοκερδώς εργασία στην κοινότητα, το ίδιο κάνω και  τώρα, τους γυρίζω πίσω στα παλιά!

Μπράβο σας είστε από τους αξιέπαινους προέδρους. Ποιες δυνατότητες όμως έχει σήμερα ένας πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου, γιατί από ότι αντιλαμβάνομαι δεν έχετε και πολλές εξουσίες και δυνατότητες για να κάνετε έργα και να προσφέρετε στο χωριό σας.

Δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου δυνατότητες σαν εκλεγμένοι πρόεδροι Τοπικού Συμβουλίου, γι’ αυτό το μόνο που κοιτάζουμε είναι να είμαστε πιο κοντά στους συγχωριανούς μας και όπως είπα και προ ολίγου να τους φέρνουμε όσο γίνεται  πιο κοντά με ομαδικές δράσεις, δηλαδή να ευπρεπίζουμε το χωριό μας, να καθαρίζουμε τις πλατείες, τους δρόμους και όλα αυτά μόνοι μας … δεν σταματάμε ούτε Σάββατα …. ούτε Κυριακές!

Μόνοι μας προσπαθούμε….. προσφέρουμε για να πάμε ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά , γιατί οι δήμοι πλέον δεν έχουν  χρήματα … έχουν λιγοστέψει και το προσωπικό δεν φτάνει, ούτε για να κάνει τα βασικά πράγματα…

Απ’ όσα μου είπατε προηγουμένως διαπιστώνω ότι σας βοηθάνε πολύ οι συγχωριανοί σας…

Πάρα πολύ και παίρνω δύναμη από αυτό…

Στις υποχρεώσεις σας ως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου σας βοηθάνε;

Κοιτάξτε και σε αυτή την ιδιότητά μου υπάρχει μεγάλη βοήθεια, άλλωστε είναι και αυτοί που με ψήφισαν!

Και στο Τοπικό, αλλά και στον Πολιτιστικό, έχουμε ανοίξει την αγκαλιά μας προς το χωριό και δεν είμαστε εγκλωβισμένοι πίσω από τα στεγανά των τεσσάρων τοίχων του Πολιτιστικού Συλλόγου ή του γραφείου του Τοπικού, βασική φιλοσοφία δική μου και των ανθρώπων που συμπορευόμαστε είναι η ανιδιοτελής προσφορά.

Η θέση του προέδρου του Τοπικού συμβουλίου, έχει κάποια αίγλη… κάποια εξουσία κάποια….

Μπα, τίποτε τέτοιο… δε θα το έλεγα! Μόνο η προσωπικότητα και το έργο του καθενός μας μετράει, τίποτε άλλο… δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Πόμπια σήμερα, σε διοικητικό επίπεδο… σε επίπεδο δήμου ας πούμε;

Είχαμε διάφορα θέματα γιατί σαν δήμος δεν είχαμε «κλείσει» προϋπολογισμό (!).

Αυτό είναι το γενικότερο πρόβλημα, εσείς στην Πόμπια έχετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που χρειάζεται άμεση λύση;

Η Πόμπια σε γενικές γραμμές στέκει πολύ καλά νομίζω, γιατί είχαν γίνει πολλές υποδομές από παλιά… και το αποχετευτικό της έχει λύσει και ο βιολογικός της δουλεύει… νομίζω ότι απλά  η καθημερινότητά μας χρειάζεται να βελτιωθεί και βέβαια … αν υπήρχαν χρήματα θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα!

Όπως μας λένε άλλοι πρόεδροι αλλάζουν μόνοι τους τις λάμπες των κοινόχρηστων χώρων, αντιμετωπίζετε και εσείς παρόμοια κατάσταση;

Ναι η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαι εδώ για να αλλάζω και τις λάμπες, αλλά αυτό εμένα δεν με κουράζει.

Εκτός από τον εξαίρετο χαρακτήρα σας και την εργατικότητά σας, τι μπορούν να περιμένουν από εσάς σαν πρόεδρο οι συγχωριανοί σας; Γιατί σας ψήφισαν;

Πίστευαν ότι από την πρώτη μέρα που θα αναλάμβανα θα άλλαζα όλη την Πόμπια!.. Προσπαθώ βέβαια , με βλέπουν κάθε μέρα να τρέχω και μαζί με μένα τρέχουν και αυτοί, πάντα από τις 5 μέχρι τις 10, κάθε μέρα αυτή η δουλειά γίνεται, κάποιες εργασίες για το χωριό !

Έρχονται οι ίδιοι και με ρωτούν «Γιώργο τι θα κάνουμε σήμερα;» Άσε που με έχουν βαρεθεί κιόλας, μου λένε χαριτολογώντας «εμείς θα φύγουμε, θα κάνουμε σπίτια στο λιβάδι, για να μας αφήσεις ήσυχους» κανείς βέβαια δεν μου χαλάει το χατίρι.

Υπάρχει κάποιο έργο που θα θέλατε να ξεκινήσετε , να δρομολογήσετε, να τελειώσετε, για να το αφήσετε σαν παρακαταθήκη, όποτε τελειώσετε τη θητεία σας….

Υπάρχει ένας περιφερειακός δρόμος εδώ πέρα, που πηγαίνει προς τα Πηγαϊδάκια, εάν φτιαχτεί σωστά με σύγχρονες προδιαγραφές και φωτισμό, θα μας λύσει το πρόβλημα που έχουμε με τη διέλευση των φορτηγών μέσα από το χωριό, που είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς και τα παιδιά μας!

Θεωρώ ότι  υπάρχουν επαρκή στοιχεία  και χώρος για τη δημιουργία ενός ιστορικού - λαογραφικού μουσείου το οποίο θα  αναδείκνυε σημαντικά  την ιστορία του χωριού .

Είναι επίσης πάνω από το χωριό, ένα πολύ παλιό  ανενεργό νταμάρι, σκαμμένο… νομίζω ότι  με λίγα χρήματα θα μπορούσε να διαμορφωθεί και να γίνει ένα υπέροχο θέατρο, αλλά δυστυχώς είναι πολύ κακές  οικονομικά οι εποχές τώρα.

Αυτά γιατί δεν έγιναν όταν οι εποχές ήταν πιο καλές;

Αυτό δεν μπορώ να στο πω εγώ!

Θα ξαναβάζατε υποψηφιότητα για πρόεδρος Τοπικού;

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να σκεφτώ κάτι τέτοιο.

Ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν μέχρι τότε θα κρίνω και θα αποφασίσω, πάντοτε με γνώμονα να μπορώ να προσφέρω στο χωριό μου..

Κάτι άλλο σχετικά με το χωριό σας, έχετε κάποιο πρόβλημα που θα θέλατε να αναδειχθεί.

Ναι, χρειάζεται επειγόντως επισκευή και συντήρηση το κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια, χρειάζονται συντήρηση οι παιδικές χαρές του χωριού ώστε να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια. Επίσης θα θέλαμε να φτιάξουμε και το ρολόι της πλατείας μας… Θέλει βάψιμο και συντήρηση το κτίριο ώστε να λειτουργήσει ξανά.

Όσον αφορά το ρολόι δεν μπορείτε να κάνετε κάποιο έρανο; Απ’ ότι έχω διαβάσει υπάρχει και στην Αθήνα ένας σύλλογος Πομπιανών…

Υπάρχει και έχει βοηθήσει παλαιότερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο και πάλι τώρα ξεκινάμε, όπως σας είπα, για να μαζέψουμε κάποια χρήματα προκειμένου να το αποκαταστήσουμε και να το αναδείξουμε.

Υπάρχουν και αρκετοί Πομπιανοί στο εξωτερικό, δεν  θα μπορούσαν να βοηθήσουν;

Βεβαίως και έχουν βοηθήσει ήδη τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Φτιάξαμε 600 τ.μ. αυλή με κυβόλιθο και τα πλήρωσαν όλα αυτοί! Φανταστείτε ότι είμασταν 10 άτομα τεχνίτες που περνούσαμε τους κυβόλιθους και 30 άτομα που βοηθούσαν τους τεχνίτες… σε 2 μέρες τελειώσαμε 600 τ.μ. αυλή!!!

Ας έρθουμε τώρα και στα πολιτιστικά της Πόμπιας. Πότε ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός σας Σύλλογος;

Το 1977.

Με ποιο σκεπτικό ιδρύθηκε, ποιες ανάγκες ήθελε να καλύψει εκείνη την εποχή;

Τη νεολαία. Βασικά  ήταν σύλλογος νέων και νεανίδων τότε, «ο Διαβάτης» έτσι λεγόταν, μετά άλλαξε ονομασία.

Ποιος τον ίδρυσε… ποιος ήταν ο πρώτος πρόεδρος έχετε κάποια τέτοια στοιχεία;

Πρώτος πρόεδρος ήταν η Πιλατάκη Βαγγελιώ.

Άφησαν κάποιο σημαντικό έργο στο χωριό;

Κάνανε πάρα πολλά πράγματα και οι παλαιοί, αλλά και όλοι όσοι έχουν περάσει από το σύλλογο, ακόμα και από την κοινότητα όσοι έχουν περάσει έχουν κάνει έργα στο χωριό, άλλος λίγο- άλλος πιο πολύ, ειδικά κάθε φορά που μπαίνει ένα νέο συμβούλιο προσπαθεί και κάνει πράγματα, μετά χαλαρώνει και αλλάζει. Αλλά έχουνε κάνει πολλά οι παλαιότεροι, μέχρι και εφημερίδα είχαν βγάλει… που λεγόταν και αυτή «Διαβάτης».

Έχει υπάρξει άλλος πρόεδρος στην Πόμπια και με τις δύο αρμοδιότητες, όπως εσείς;

Όχι!

Θέλετε να μας πείτε το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας;

Βεβαίως, Αντιπρόεδρος είναι ο Ζαχάρης Μανουσάκης, Ταμίας η Ρένα Πακιουφάκη, Γενικός Γραμματέας η Κατερίνα Μανουσάκη, στα Πολιτιστικά η Ζαμπία Ντελιδάκη και η Ήβα Κουμαντάκη. Μέλη είναι ο Νίκος Γκιαουράκης, ο Νίκος Βολονάκης και ο Ανδρέας Πωλιουδάκης.

Απ’ ότι μας είπατε σαν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κάνετε πιο πολλά πράγματα από ότι σαν πρόεδρος του Τοπικού.

Φυσικά, γιατί ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, είμαι μόλις 9 μήνες.

Δηλαδή, εσείς ασχολείστε με τις εκδηλώσεις, ένας πρόεδρος Τοπικού δεν ασχολείται με αυτά;

Μην ξεχνάτε ότι είμαι και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου…

Έτσι είναι! Τώρα αρχίζω να υλοποιώ μια ιδέα που είχα για το καλοκαίρι και την έχουν ήδη δεχθεί. Τους είπα ότι θα αναλάβω να κλείσω τον κεντρικό δρόμο που περνάει μέσα από το χωριό (η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από τον περιφερειακό δρόμο)και σε συνεργασία με τα 3 - 4 μαγαζιά που είναι εδώ στην πλατεία, θα κάνουμε βραδιές με μικρές εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι! Θα είναι εξαιρετικές βραδιές.

Υπάρχει ανταπόκριση;

Και βέβαια υπάρχει. Ως πρόεδρος του Πολιτιστικού με το συμβούλιο έχουμε την ιδέα και σε συνεργασία με τους συγχωριανούς καταστηματάρχες το συζητάμε και το αποδέχονται ή όχι.

Πως γίνονται όλα, με δική σας εργασία ή έχετε εθελοντές;

Μπροστά εγώ και μετά ακολουθούν όλοι … συνέχεια βοηθάνε. Τι μηχανήματα… τι  φορτωτές…!  Διαπλάτυνση κάναμε προχθές μόνοι μας, σε ένα απόγευμα (!), 4 μηχανήματα φέρανε και βοήθησαν!

Έχει νέους ανθρώπους το χωριό; Συμμετέχουν στα κοινά;

Ναι.. και βέβαια συμμετέχουν, απλά φοβούνται το βάρος των ευθυνών, γιατί  τους φαίνεται μεγάλο. Εμείς στον Πολιτιστικό Σύλλογο προχωρήσαμε επειδή είμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας, βοηθήσανε όλα τα παιδιά πολύ, γιατί ένας κούκος ποτέ δεν φέρνει την  άνοιξη…, εκεί στηρίζομαι εγώ. Παίρνω δύναμη από αυτούς.

Έχετε έσοδα από κάποιο φορέα;

Ελάχιστα από το Δήμο και την Περιφέρεια, βασικά τα έσοδά μας προέρχονται από δικές μας εκδηλώσεις και  προσπάθειες μέσω χορηγών.

Τι εκδηλώσεις έχετε κάνει που θα άξιζε να τις αναφέρουμε.

Πολλές… Τα Χριστούγεννα στολίζουμε το χωριό , μάλιστα έχουμε στολίσει το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο, φυσικό, δέντρο στην Κρήτη!... Μετά από αίτημα της εκκλησίας, κόψαμε ένα τεράστιο δέντρο, 14 μέτρα, που οι ρίζες του είχαν αρχίσει να καταστρέφουν το ιερό της Αγίας Σοφίας,το μεταφέραμε στην πλατεία και το στολίσαμε.

Πότε έγινε αυτό;

Πριν από 3 χρόνια.

Το δέντρο αυτό τι απέγινε;

Βρήκε και αυτό τη χρησιμότητά του, το κάναμε παγκάκια για τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Άλλες εκδηλώσεις κάνετε;

• Κάνουμε σχεδόν σαράντα χρόνια καρναβαλικές εκδηλώσεις  στις οποίες συμμετέχουν καρναβαλιστές με άρματα και από γειτονικά χωριά (παρέλαση καρνάβαλου και αρμάτων, με την ολοκλήρωση της παρέλασης κάθε χρόνο χορεύεται το παραδοσιακό γαϊτανάκι).Γερμανοί επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τις καρναβαλικές μας εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους με άρματα στο καρναβάλι μας και την αδελφοποίηση του Συλλόγου μας με  πολιτιστικό Σύλλογο της Βόννης της Γερμανίας.

• Την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, κάνουμε δενδροφύτευση και καθαρισμό του χωριού.

• Βραδιά καλοκαιρινής καντάδας

• Βραδιά ξυλόφουρνου τον Ιούλιο (βάζουμε ψητά  στον ξυλόφουρνο του συλλόγου μας  χωρητικότητας 400 μερίδων) και έρχεται κόσμος όπου με μια μικρή συμμετοχή απολαμβάνει τα ψητά μας και παραδοσιακό γλέντι.

• Διοργάνωση Beach Party  τον Αύγουστο στους Καλούς Λιμένες, με μεγάλη συμμετοχή.

• Εορταστικές εκδηλώσεις του Άη Γιωργιού του μεθυστή, πολιούχου του χωριού, στις 3 Νοέμβρη, οπότε ανοίγονται και βραβεύονται τα καλύτερα νέα κρασιά.

• Κάθε τέσσερα χρόνια, το Σεπτέμβριο πραγματοποιούμε σημαντικές εκδηλώσεις (ομιλίες, θέατρο, συναυλίες, αθλητικές διοργανώσεις κ.λ.π.) προς τιμήν του καπετάν Μιχάλη Κόρακα.

Τουρισμό έχετε στην Πόμπια;

Όχι δυστυχώς. Θα ήθελα πολύ να έρχεται τουρισμός εδώ. Το επόμενό μου όνειρο, που είναι άμεσης προτεραιότητας, είναι να κλείσω για τα αυτοκίνητα, το δρόμο που  περνάει μέσα από το χωριό, σε κάθε εκδήλωση βέβαια έχω αρχίσει και του κλείνω τους δρόμους, τα πρώτα 3 χρόνια τους φαινόταν πολύ δύσκολο, στη συνέχεια όμως το συνήθισαν.

Θα  ήθελα πολύ μια Παρασκευή και ένα Σάββατο να κλείνει ο κεντρικός δρόμος, να περπατάνε τα παιδιά ελεύθερα, οι οικογένειες στα μαγαζιά χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, αφού υπάρχει περιφερειακός δρόμος και γύρω - γύρω υπάρχει πάρκινγκ παντού!

Τι πληθυσμό έχετε;

Η Πόμπια έχει 950 κατοίκους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν οικονομικά προβλήματα στο χωριό σας;

Βέβαια και που δεν υπάρχουν!..

Σαν σύλλογος βοηθάτε..

Ναι, το έχουμε κάνει πολλές φορές, πήραμε ένα παλιό σινεμά που είχε να λειτουργήσει 25 χρόνια και σε 10 μέρες, με γερή προσπάθεια 50 ατόμων που βοήθησαν εθελοντικά, μπήκαμε μέσα και τον ξαναλειτουργήσαμε.

Στην πρώτη εκδήλωση φέραμε θέατρο και αντί για εισιτήριο ζητήσαμε από τον κόσμο να φέρει τρόφιμα, μαζέψαμε 5 - 6 μεγάλα φορτηγά με τρόφιμα, 2 ημέρες είμασταν εδώ με τα παιδιά από το σύλλογο για να τα μοιράσουμε… Όλο το χρόνο μοιράζαμε τρόφιμα, τόσο πολλά ήταν!... και το κάναμε και άλλες φορές στην πορεία.

Συνεργάζεστε με την εκκλησία σε θέματα φιλανθρωπίας ή άλλους φορείς;

Ναι συνεργαζόμαστε. Με όλους του φορείς του τόπου μας, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσφορά.

Το καλοκαίρι τι άλλη εκδήλωση κάνετε;

Στις 15 Αυγούστου πανηγυρίζουμε το εκκλησάκι της Παναγίας, που είναι στο λόφο πάνω από το χωριό.

Ο πολιτιστικός βράζει κρέατα που οι δημότες έχουν προσφέρει και τα μοιράζουμε, γίνεται καλό πανηγύρι.

Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους συνδημότες σας, στους φίλους σας, για να τους προτρέψετε να ασχοληθούν με τα πολιτιστικά του χωριού.

Ναι. Τα νέα παιδιά πρέπει να είναι λίγο πιο κοντά στα κοινά, να παίρνουν γνώσεις και δυνάμεις από εμάς και εμείς από αυτούς για να προχωράει το χωριό μας μπροστά, γιατί σε γενικές γραμμές το χωριό μας είναι πολύ δεμένο, δεν θα το βρείτε αυτό εύκολα σε πολλά άλλα χωριά και αυτό θα σας πούνε όπου και αν πάτε και ρωτήσετε «αυτό που συμβαίνει στην Πόμπια δεν το βρίσκεις αλλού!».

Επίσης θα ήθελα ο κόσμος να συνεχίσει να είναι κοντά μας και να βοηθάει.. με τη βοήθεια του θα λύνουμε πολλά προβλήματα.

Θα είστε και την επόμενη 2ετία πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου;

Δεν μπορώ να το πω αυτό από τώρα. Δεν ξέρω, είναι πολύ νωρίς ακόμη, όρεξη έχω.. δυνάμεις έχω, όλα θα εξαρτηθούν από τους συγχωριανούς που αποφασίζουν και κρίνουν το έργο μας … θα δούμε στην πορεία.

Ευχαριστώ πολύ.

 

mesaralive.gr  20 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑ