Γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων από covid;Aρνητικό ρεκόρ και στην Κρήτη

  14 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων από covid;Aρνητικό ρεκόρ και στην Κρήτη

«Ο αριθμός των θανάτων συσχετίζεται με έναν σημαντικό αριθμό ακόμα δυστυχώς είτε ηλικιωμένων είτε συμπολιτών μας με σημαντικά ιατρικά προβλήματα οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, σχετικά με την επικείμενη άρση μέτρων για τον κοροναϊό ενώ ο καθημερινός δείκτης των θανάτων παραμένει υψηλός.

Μη πλήρως εμβολιασμένοι, διευκρινίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, είναι όσοι δεν έχουν κάνει τις 3 δόσεις και την 4η δόση για τα άτομα για τα οποία υπάρχει ένδειξη εδώ και καιρό. «Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η καταγραφή των ασθενών. Όταν ένας ασθενής φτάσει στα επείγοντα του νοσοκομείου με ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, με ένα βαρύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, με μια γαστρορραγία και βρεθεί ότι είναι θετικός ως προς τον κοροναϊό, αυτός στην συνέχεια αν η εξέλιξή του δεν είναι καλή θα καταγραφεί ως περιστατικό το οποίο απεβίωσε ως covid ενώ είναι με covid. Αυτό ισχύει παγκοσμίως και δεν υπάρχει τρόπος να το ξεκαθαρίσει κανείς απόλυτα» προσέθεσε ο κ. Δημόπουλος.

«Είναι προφανώς κάτι που μας ανησυχεί και το παρακολουθούμε» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως η λύση είναι η ολοκλήρωση των εμβολιασμών, η λήψη των αντιικών φαρμάκων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για ηλικιακές ομάδες που έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα αντιικά φάρμακα σε περίπτωση μόλυνσης.

«Το γεγονός ότι η πολιτεία θα προχωρήσει σε μια άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι ο καθένας μας με την ευθύνη και την συναίσθηση που έχει για τον εαυτό του δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα μέτρα αυτά σε ειδικές συνθήκες, όπως όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Η αρμόδια επιτροπή η οποία έχει αποδείξει ότι μελετά τα δεδομένα πολύ ενδελεχώς, με πολλή σοβαρότητα και ενασχόληση εκατοντάδων ωρών θα προτείνει στην πολιτεία τα μέτρα που θα είναι τα πλέον εφικτά στις σημερινές συνθήκες» ανέφερε.

Σχετικά με την κατάργηση των σελφ τεστ στα σχολεία ο κ. Δημόπουλος, σχολίασε πως στην διαδικασία περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων, μπαίνει και αυτό. «Είναι μια συνολική πρόταση σε μια στρατηγική που συνάδει με τα δεδομένα που έχουμε. H βελτίωση του καιρού και το γεγονός ότι πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είτε έχει εκτεθεί στον κοροναϊό είτε έχει εμβολιαστεί, δείχνουν ότι οδεύουμε προς μια ύφεση της πανδημίας, εκτίμησε τέλος ο κ. Δημόπουλος.

245 νεκροί στην Κρήτη από Covid μέσα στο 2022!

Τρομάζουν τα νούμερα για τους νεκρούς  στην Κρήτη λόγω COVID μέσα στο 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΕ Κρήτης.
Έτσι ενώ μέσα στο 2021 είχαμε σχετικά περιορισμένη θνητότητα από τον κορωνοιό, το τρέχον έτος τα νούμερα εκτοξεύτηκαν μέσα σε μόλις 3,5 μήνες!

Συνολικά είχαμε 245 νεκρούς που χάθηκαν στα νοσοκομεία του νησιού. Αναλυτικά της μακάβριας κούρσας ηγείται το Νοσοκομείο Χανίων με 89 νεκρούς, ακολουθεί το Βενιζέλειο με 83 και στην τρίτη θέση από τα μεγάλα νοσοκομεία είναι το ΠΑΓΝΗ με 40 θύματα.

Στα πιο μικρά νοσοκομεία είχαμε εκείνο του Ρεθύμνου με 12 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό κι ακολούθησε εκείνο της Ιεράπετρας με 11, του Αγίου Νικολάου με 8 και της Σητείας με 2.

 

  14 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα