Γιατί ο κορωνοϊός έπληξε και το… ίντερνετ

voucherergasia.gr  21 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Γιατί ο κορωνοϊός έπληξε και το… ίντερνετ

Eνα ζήτημα που μπορεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και να προκύψουν προβλήματα είναι αυτό της ροής του ίντερνετ, με δεδομένη την αυξημένη χρήση του, τώρα που όλος ο κόσμος είναι στα σπίτια του, αποκλεισμένος λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, είναι γεγονός πως τα δίκτυα ιντερνετ είναι επιβαρυμένα.

Ενδεικτική είναι η έκκληση της ΕΕ προς το Netflix και το YouTube να περιορίσουν τις υπηρεσίες τους για να αποτρέψουν ενδεχόμενη κατάρρευση του διαδικτύου σε πολλές χώρες. Ενώ ακόμη και κολοσσοί, όπως το Facebook παραδέχονται ότι αγωνίζονται να διαχειριστούν τις αλλαγές στην κίνηση των δικτύων.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζάκερμπερκ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ιδρυτή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έχει πολλαπλασιαστεί η ζήτηση για συγκεκριμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του διπλασιασμού κλήσεων στις εφαρμογές WhatsApp και Messenger.

Πόσο όμως είναι πιθανή μια κατάρρευση του ίντερνετ; Συνεργάτης μεγάλης εταιρείας παροχής ίντερνετ, μιλώντας στο voucherergasia.gr επισήμανε πως όντως παρατηρούνται προβλήματα στην ταχύτητα του ίντερνετ, αλλά και μια δυσκολία στην λειτουργία υπηρεσιών που απαιτούν γρήγορες ταχύτητες, αλλά και πρόσβαση σε διαδικτυακούς τόπους.

«Από τη στιγμή που όλος ο κόσμος είναι στα σπίτια του και είναι ολη μέρα ενεργός χρήστης του ίντερνετ, σερφάροντας σε ιστοσελίδες και κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για κατ΄οίκον εργασίες, τηλεδιασκέψεις, επικοινωνία με τρίτους, αλλά και κατ΄οίκον εκπαίδευση, είναι βέβαιο πως υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον μικρά προβλήματα και δυσλειτουργίες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δε θεωρείται όμως πιθανή μια καταστροφική αναστολή της λειτουργίας του ίντερνετ, παρά την ιδιαίτερα αυξημένη διαδικτυακή ροή. Υπάρχει ήδη μια μια αυξανόμενη τάση της χρήσης των δικτυακών και υπολογιστικών υποδομών. Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς υπαρχει η υποδομή για να απορροφηθούν οι όποιοι «κραδασμοί» παρουσιαστούν.

Συμπερασματικά μιλώντας κανείς, θα έλεγε στους πολίτες πως θα πρέπει να κάνουν υπομονή αν παρουσιάζονται κάποια προβλήματα με το ίντερνετ και την ταχύτητα που μπορεί να έχουν, με συνέπεια να μην μπορούν για παράδειγμα να δουν απροβλημάτιστα μια ταινία μέσα από τις ταινιοθήκες που προσφέρουν οι πάροχοι, με τους οποίους έχουν συμβόλαιο.

Κρίσιμο βέβαια αποτελεί το επόμενο διάστημα – για την τυχόν παρουσίαση περισσότερων προβλημάτων – όταν και θα ξεκινήσει η κατ’ οίκον διδασκαλία, μαθητών και φοιτητών…

 

voucherergasia.gr  21 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα