Γιόρτασε τον πολιούχο του κι έζησε μεγάλες στιγμές το Τυμπάκι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Τυμπακιανοί καθώς και επισκέπτες από όλη τη Μεσαρά έζησαν ένα αξέχαστο διήμερο και τίμησαν τον Άγιο Τίτο, τον προστάτη της περιοχής.
Κάτι μέρες σαν αυτές, στη δύση του Αυγούστού που το Τυμπάκι βάζει τα γιορτινά του και φιλοξενεί χιλιάδες κόσμο ειναι που μας κάνουν να αγαπάμε και να καμαρώνουμε ακόμη περισσότερο τον τόπο μας, μας συγκινούν και όταν περνούν είναι σαν να φεύγει μαζί τους και το καλοκαίρι.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 24 Αυγούστου με το καθιερωμένο πανηγύρι και τους δρόμους του Τυμπακίου, να πλημμυρίζουν από κόσμο με ζωντανή μουσική και την ατμόσφαιρα γιορτινή γεμάτη χρώματα, ήχους κι αρώματα.
Η συνέχεια δόθηκε το πρωί της Κυριακής με τη μεγάλη θεία λειτουργία στον στόρικό Ι.Ν του Αγίου Τίτου, χωροστατούντων των Μητροπολιτών Γορτύνης κι Αρκαδίας κκ Μακαρίου και του Ιεραπύτνης και Σητεία κκ Κυρίλλου και κληρικών της περιοχής .
Το παρών έδωσε κι ο νέος Δήμαρχος Φαιστού ο κ Γρηγόρης Νικολιδάκης, όπως και εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών φορέων.
Η αυλαία έπεσε με τον καλύτερο τρόπο την Κυριακή το βράδυ με μια μεγάλη κρητική βραδία στην κεντρική πλατεία Τυμπακίου υπό τους ήχους του γνωστου καλλιτέχνη Νεκτάριου Σαμόλη και τη διασκέδαση να χτυπάει… κόκκινο και τους χορούς να κρατούν ως το πρωί.
Δείτε φωτογραφίες:














Δείτε επίσης
- Ένα ξεχωριστό μουσικό project από τη Σχολή «Μαέστρο» και τον Μιχάλη Μαρακομιχελάκη
- Πνευματικό Κέντρο Ζαρού: η μουσικοθεατρική αφήγηση «Ελένη» την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025
- Το ταξίδι στο μουσικό σύμπαν των “Dretta” συνεχίζεται στο Τυμπάκι-Oι προγραμματισμένες συναυλίες
- ΕΟΤ: Εκδηλώσεις σε Αμοργό, Λέσβο, Κορινθία, Κρήτη και Ρόδο
- Ριζόφτερα: Αυλαία στη φετινή χρονιά με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα απόψε στον Αγ. Τίτο Τυμπακίου
Σχετικά άρθρα
- Vodafone Ελλάδας: Έφτασε στην Κρήτη το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών στον κόσμο
- Το Τυμπάκι γίνεται παγκόσμιος κόμβος στις τηλεπικοινωνίες
- ΤΥΜΠΑΚΙ (1941-1944) Στοιχεία από το Χρονικό μιας Μαρτυρικής Πόλης (Μέρος Β’)
- Στη Βουλή η στέγη των σχολείων στο Τυμπάκι
- Εορτή της Αγίας Αικατερίνης σήμερα- γιορτή και στον ομώνυμο ναό στο Τυμπάκι