Γιουβέτσι με καλαμαράκια
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια, όσο πιο μεγάλα γίνεται
500γρ. κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη ραχοκοκαλιά και τα εντόσθια. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Στα 5 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί.
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον ανακατεύετε μαζί με τις τριμμένες ντομάτες. Περιχύνετε τα καλαμαράκια στο ταψί με τη σάλτσα. Αλατίζετε, πιπερώνετε, συμπληρώνετε και ένα νεροπότηρο νερό και ψήνετε τα καλαμαράκια στον φούρνο για 30 λεπτά.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Κατόπιν, αδειάζετε το κριθαράκι μέσα στο ταψί και το ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου και μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά και να χυλώσει. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Δείτε επίσης
- Παραδίδονται οι δράστες του μακελειού στα Βορίζια
- Η Exxonmobil προχωρεί σε γεωτρήσεις στην Κρήτη- μπαίνει γεωτρύπανο το 2027
- Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας- Μαρινάκης: Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει
- Γενική Συνέλευση για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων
- Δήμος Φαιστού: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στα Βορίζια





