Γρήγορη εγκατάσταση γκαζόν : Πως θα την πετύχετε

  28 December, 2023 ΑΡΘΡΑ
Γρήγορη εγκατάσταση γκαζόν : Πως θα την πετύχετε

Ο χλοοτάπητας, είναι ένα στρώμα γκαζόν που καλλιεργείται και συλλέγεται σε λωρίδες και στη συνέχεια πωλείται σε ρολά ή τετράγωνα για εγκατάσταση σε διάφορους χώρους και σπίτια. Είναι ένα ώριμο γρασίδι που έχει ήδη καλλιεργηθεί για ένα ορισμένο διάστημα, καθιστώντας το μια άμεση λύση για όσους θέλουν ένα καταπράσινο γκαζόν χωρίς να περιμένουν πολύ καιρό να αναπτυχθούν οι σπόροι του γρασιδιού. Ο χλοοτάπητας τοποθετείται όπως στρώνουμε ένα χαλί, τοποθετώντας το σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος. Χρησιμοποιείται συνήθως για διάφορους σκοπούς, όπως χλοοτάπητες κατοικιών, εμπορικά κέντρα, τουριστικά θέρετρα και σε αθλητικά γήπεδα.

Μία από τις πιο κοινές χρήσεις του χλοοτάπητα είναι για γκαζόν κατοικιών. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν ένα στιγμιαίο, όμορφο γκαζόν μπορούν να τοποθετήσουν χλοοτάπητα και να απολαύσουν ένα καταπράσινο γκαζόν μέσα σε λίγες ώρες. Ο χλοοτάπητας χρησιμοποιείται επίσης σε ξενοδοχεία, τουριστικές εγκαταστάσεις και άλλες επιχειρήσεις που θέλουν πρασινάδα στο γύρω χώρο τους. Εφαρμογή έχει επίσης σε πάρκα και σχολεία καθώς παρέχει μια άμεση λύση για ένα γκαζόν με επαγγελματική εμφάνιση. Ο χλοοτάπητας χρησιμοποιείται επίσης και στα γήπεδα, όπου απαιτείται ανθεκτικός και καλά συντηρημένος χλοοτάπητας. Επίσης παρέχει μια σταθερή επιφάνεια για τους αθλητές όπου μπορούν να παίξουν χωρίς να τραυματιστούν.

Πέρα από πρακτικά οφέλη στην χρήση φυσικού γκαζόν, υπάρχουν και οι περιβαλλοντολογικές προεκτάσεις. Το φυσικό γκαζόν βοηθά στην πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους και παρέχει ένα φυσικό φίλτρο για τους ρύπους και τη σκόνη. Επιπλέον, ο χλοοτάπητας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων θερμότητας και θορύβου στις αστικές περιοχές, καθιστώντας το ιδανική λύση για εμπορικά και οικιστικά σημεία μέσα στην πόλη. Με τα πολυάριθμα οφέλη και την ευελιξία που προσφέρει ο χλοοτάπητας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα όμορφο και υγιές γκαζόν χωρίς την αναμονή και την ταλαιπωρία της σποράς και της καλλιέργειας του χόρτου.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που ειδικεύονται στην εγκατάσταση χλοοτάπητα και τεχνητού γκαζόν, μία από αυτές είναι και η Homegrass https://homegrass.gr/. Εκεί θα βρείτε ειδικούς στον τομέα αυτόν που μπορείτε να συμβουλευτείτε και να μοιραστείτε μαζί τους τις δικές σας ιδέες και προτιμήσεις που έχετε για το χώρο σας. Μαζί με τους έμπειρους γεωπόνους της εταιρείας θα βρείτε την κατάλληλη λύση για τον χώρο σας, είτε ψάχνετε κάτι για καλλωπισμό είτε για εμπορική χρήση.

Αν θέλετε να βάλετε ένα φυσικό χλοοτάπητα θα πρέπει να ξέρετε να τον φροντίζετε με τα κατάλληλα λιπάσματα που θα σας δώσει η εταιρεία. Ένα καλά φροντισμένο φυσικό γκαζόν αντέχει το ίδιο, μπορεί να διαρκέσει για πολύ καιρό χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Λάβετε υπόψη ότι με την εγκατάσταση του χλοοτάπητα θα χρειαστείτε και τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη φροντίδα του χόρτου. Αυτό σίγουρα δεν είναι αναγκαίο με την τοποθέτηση τεχνητού γκαζόν καθώς δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα ούτε λίπασμα για να διατηρηθεί. Όποια απόφαση όμως και να πάρετε σίγουρα βασίζεται στη δική σας αισθητική και προτίμηση αλλά και τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσει ο χώρος ο οποίος θα καλυφθεί από το γκαζόν.

 

  28 December, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα