Γρηγόρης Φανουργάκης: Ενα «διαμάντι» του αθλητισμού στη Μεσαρά που στοχεύει στη...νεολαία

  09 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Γρηγόρης Φανουργάκης: Ενα «διαμάντι» του αθλητισμού στη Μεσαρά που στοχεύει στη...νεολαία

Με στόχο να εισάγει τη νεολαία της Μεσαράς στον εξαιρετικά ενδιαφέροντα χώρο των μαχητικών αθλημάτων, ο δάσκαλος Γρηγόρης Φανουργάκης, ιδιοκτήτης του «ΑΣ Πυγμαχίας Νότος», έχει ήδη πετύχει τόσα πολλά για την περιοχή, όσο λίγοι τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Φανουργάκης και οι αθλητές του έχουν φέρει ήδη πολλές διακρίσεις στην Κρήτη, όπως είναι χρυσά μετάλλια σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό, αλλά και 4 χρυσά, 6 ασημένια και δύο χάλκινα σε πανελλήνια πρωταθλήματα! Και ολα αυτά μεσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού το διάστημα από το 2014 ως σήμερα θεωρείται μικρό για τέτοια αποτελέσματα.

Το βασικότερο όλων όμως είναι πως ο «ΑΣ Πυγμαχίας Νότος», που δραστηριοποιείται πλέον σε Ασήμι, Μοίρες και Τυμπάκι, έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλές δεκάδες παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και ενήλικες.

Για όσους δε γνωρίζουν ο Γρηγόρης Φανουργάκης από το χωριό Στόλοι της Μεσαράς, ξεκίνησε τα μαχητικά αθλήματα στα 17 του χρόνια με προπονητή στην πυγμαχία τον κ. Ανδρεα Γιαννακόπουλο και στο kick boxing με προπονητή του κ Θανάση Βουλγαρίδη.

Εχει στο ενεργητικό του 109 αγώνες σε πυγμαχία και kick boxing, ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ελλάδας στα συγκεκριμένα αθληματα.
Εχει καταλάβει μεταξύ άλλων την 3η θέση στο kick boxing στο παγκόσμιο κύπελλο στην Στουγκάρδη το 2013, ενώ έχει φέρει συνολικά παρα πολλές διακρίσεις, μετέχοντας σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ασχολείται με την προπονητική από το 1996, ενώ από το 2000 ιδρύει τον Α.Σ. «Νότος» και από το 2014 εχει επιστρέψει στον τόπο που αγαπα, τη Μεσαρά, με στόχο να αναδείξει τους μελλοντικούς Μεσαρίτες πρωταθλητες

 

  09 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα