Γρηγόρης Νικολιδάκης, Ο κ. Παπουτσάκης μάλλον ξέχασε ότι ήταν Πρόεδρος του Τυμπακίου…!

mesaralive.gr  19 May, 2015 ΑΡΘΡΑ
Γρηγόρης Νικολιδάκης, Ο κ. Παπουτσάκης μάλλον ξέχασε ότι ήταν Πρόεδρος του Τυμπακίου…!

Γρηγόρης Νικολιδάκης

Με έκπληξη διάβασα κείμενο αναφοράς σε ηλεκτρονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης του τ. Προέδρου Τυμπακίου και νυν Αντιδημάρχου, όπου με ερώτηση παρέμβαση αναρωτιέται φωναχτά, γιατί χάθηκαν 500,000 ευρώ από το Τυμπάκι.

Ο κ. Παπουτσάκης μάλλον ξέχασε ότι ήταν Πρόεδρος του Τυμπακίου, μάλλον ξέχασε πότε απεντάχθηκε το εν λόγω έργο, μάλλον ξέχασε τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μάλλον ξέχασε τις δικές του ευθύνες ως πρώην Πρόεδρος Τυμπακίου!!!! Προφανώς δεν είχε ενδιαφερθεί ποτέ για το έργο, γι αυτό αναρωτιέται φωναχτά.

Επειδή όμως εμείς δεν ξεχνούμε, αλλά και σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας που έλεγαν ότι η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη από την αμάθεια, θα προσπαθήσω να βοηθήσω με ορισμένες επισημάνσεις!!!

Τι παραλάβαμε???

Παραλάβαμε ένα εν μέρει διανοιγμένο δρόμο. Μια περιβαλλοντική μελέτη που αφορούσε το ήμισυ του συγκεκριμένου δρόμου, υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών που πέρασε ο δρόμος, με την προϋπόθεση ότι πριν την ολοκλήρωση του θα είχαν αποζημιωθεί από τον πρώην Δήμο Τυμπακίου. Το έργο είχε χρηματοδοτηθεί με 500,000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ.

Ως νέα δημοτική αρχή ξεκινήσαμε να ενημερωθούμε για τα έργα που εκκρεμούσαν σε όλο το νέο καλικρατικό Δήμο Φαιστού. Στο συγκεκριμένο έργο διαπιστώσαμε τις εξής εκκρεμότητες.

Α) Για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο απαιτούνταν μελέτη σήμανσης για το τμήμα μπροστά από τα σχολεία.

Β) Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο τμήμα που βρίσκονται τα σχολεία.

Γ) Ο δρόμος από τα σχολεία μέχρι και την είσοδο του Αεροδρομίου έχρηζε μελέτης τροποποίησης σχεδίου πόλης, για δύο λόγους.

1) Το οικόπεδο του Δήμου στο παλαιό σχέδιο πόλης ήταν χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων που έπρεπε να τροποποιηθεί.

2) Ο δρόμος από τα σχολεία μέχρι και την είσοδο του αεροδρομίου δεν είχε ενταχθεί στο σχέδιο, αλλά είχε γίνει  η διάνοιξη για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του αεροδρομίου.

 Ενέργειες που έγιναν από 01-01-2011 έως 31-08-2014

Αναθέσαμε άμεσα τη μελέτη αποτύπωσης των τμημάτων που χρειαζόταν τροποποίηση. Αναθέσαμε την μελέτη τροποποίησης σχεδίου πόλης στα συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν, παραδόθηκαν στις υπηρεσίες του δήμου, ( δ/νση τεχ/κων υπηρεσιών και τμήμα πολεοδομίας), προκειμένου να προχωρήσει η τροποποίηση του σχεδίου πόλης.

Τι παραδώσαμε στις 31-08-2014.

Παραδώσαμε όλα τα παραπάνω και τη χρηματοδότηση που είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Τυμπακίου 500,000 ευρώ.

Ως δημοτική αρχή εμείς έτσι αντιμετωπίσαμε το εν λόγω έργο. Θεωρώ ότι απάντησα όσο πιο συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα για την ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών, που αγωνιούν για την ανάπτυξη του τόπου. Πάνω σε αυτή τη λογική ως πολίτης αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος, θεωρώ ότι δικαιούμαι να υποβάλλω και εγώ μερικά ερωτήματα στον Αντιδήμαρχο Τυμπακίου κ. Νικόλαο Παπουτσάκη και ελπίζω να πάρω απαντήσεις ανάλογες με τη σημερινή τη δική μου (ευκρινείς, αναλυτικές, ουσιαστικές).

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Ν. ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

1) Γιατί κ. Αντιδήμαρχε επιτρέψατε επί δική σας θητείας να απενταχθεί το συγκεκριμένο έργο και να χαθούν 500,000 ευρώ από το Τυμπάκι??? (ημερομηνία απένταξης 18-09-2014).

2) Γιατί κ. Αντιδήμαρχε επιτρέψατε η περίφραξη του Αεροδρομίου  στην ΚΑΤΑΛΥΚΗ να έχει σταματήσει  (ενταγμένο με χρηματοδότηση 180,000 ευρώ) ποια είναι η τύχη του???? Θα γίνει?? Εάν απενταχθεί και χαθούν 180,000 ευρώ από το Τυμπάκι, θα ξαναβρείτε χρηματοδότηση????

3) Γιατί κ. Αντιδήμαρχε επιτρέψατε να σταματήσουν τα δίκτυα του Τυμπακίου???? Θα προχωρήσουν ή θα απενταχθούν και αυτά??? Θα συνεχίσετε να παραμένετε προσωπικά ένας απλός θεατής, στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση που επιχειρεί η παράταξή σας, για  το Τυμπάκι????

4) Τι γίνεται με το βιολογικό Τυμπακίου, εν όψει καλοκαιρινής περιόδου???? Θα ασχοληθείτε κ. Αντιδήμαρχε, για να επισκευασθεί, ή απλά θα μείνετε απλώς θεατής όπως και στα άλλα έργα????

5) Τι γίνετε με την καθημερινότητα??? (ευτυχώς για το Τυμπάκι υπάρχει ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος).

 6) θα καθαρίσετε το αγροτικό- δημοτικό, οδικό δίκτυο του Τυμπακίου το 2015???

7) Γιατί κ. Αντιδήμαρχε επιτρέψατε να γίνει μια χωματερή στα σπλάχνα του Τυμπακίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων του Τυμπακίου???

8) Γιατί κ. Αντιδήμαρχε επιτρέψατε με την ΨΗΦΟ ΣΑΣ  να περάσει στα χέρια του ΤΟΕΒ η άρδευση του Τυμπακίου χωρίς να έχετε απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας και των κατοίκων του Τυμπακίου???

9) Γιατί κ. Αντιδήμαρχε ΔΕΝ δίνετε λύση στο θέμα της καταλυκής??? Υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Την έχετε προχωρήσει??? Που φτάνει αυτό το θέμα???

10) Γιατί κ. Αντιδήμαρχε μέχρι και σήμερα δεν έχετε προχωρήσει την νομιμοποίηση και παραχώρηση των παραλιακών δρόμων Κόκκινου Πύργου και Καλαμακίου????    ( οι μελέτες έχουν υλοποιηθεί και έχουν παραδοθεί στο παράρτημα της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.)

11) Γιατί κ. Αντιδήμαρχε επιτρέπετε σε μη εκλεγμένους (Γεν. Γραμματέα) να εφαρμόζει πολιτικές που έχουν καταδικάσει οι Τυμπακιανοί??? Τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο?? Οι νόμιμα εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί ή οι διορισμένοι????

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα που θα μπορούσα να υποβάλλω στον Αντιδήμαρχο Τυμπακίου κ. Ν. Παπουτσάκη.

Δεσμεύομαι να επανέλθω με νέα ερωτήματα, εάν βέβαια απαντηθούν τα παραπάνω!!!!!!

 

mesaralive.gr  19 May, 2015 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα