«Η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά στην Κρήτη» - Τί είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

  06 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά στην Κρήτη» - Τί είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

«Η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά στην Κρήτη». Αυτό ήταν το μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που θέλησε να περάσει στη διάρκεια των δηλώσεων του, μετά τη σειρά επαφών και συναντήσεων που είχε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Ο Υπουργός, μάλιστα επισήμανε πως το επόμενο διάστημα θα ταξιδέψει ξανά στην Κρήτη, με στόχο να επισκεφτεί τις περιοχές του Ορεινού Μυλοποτάμου, για τις οποίες τόνισε ότι στόχος είναι να μπει τέλος στην έκνομη κατάσταση που καταγράφεται ως σήμερα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, είχε πολύωρες συναντήσεις με αιρετούς, εκπροσώπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., αξιωματικού, διευθυντές και συνδικαλιστικούς φορείς, καθώς και τοπικούς Βουλευτές, σημείωσε πως μέσα από αυτές τις συσκέψεις ανασυντάχθηκαν τα σχέδια αστυνόμευσης και πυρόσβεσης.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ διότι θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα που αφορά όλα εκείνα τα περιστατικά και τα φαινόμενα που αντιλαμβάνονται ορισμένοι σε κάποιες περιοχές, ότι το κράτος δεν είναι παρών. Κάνουν λάθος. Η Δημοκρατία έχει νόμους. Και οι νόμοι εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν από εδώ και πέρα με απόλυτα αυστηρό τρόπο μέσα από την ανασύνταξη των επιχειρησιακών μας δυνάμεων, με σχέδια επιχειρησιακά. Η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους.

Ο ελληνικός και δη ο κρητικός λαός  έχει ανάγκη από κοινωνική ειρήνη. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και θέλουν να δημιουργούν και να προκόβουν καθημερινά. Θέλουν να υπαρχει ασφάλει», είπε ο Υπουργός.

O κ. Χρυσοχοίδης συνεχισε λέγοντας ότι θα επιστρέψει σε λίγες μέρες στο νησί προκειμένου όλες οι παραπάνω δεσμεύσεις να γίνουν πράξη στις περιοχές εκείνες που εμφανίζουν αυτά τα φαινόμενα με προσθήκη νέων αστυνομικών δυνάμεων. «Θα είμαστε παρόντες με΄χρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων. Απαιτείται όμως και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας κα ιτων αιρετών. Να υπαρξει μια νέα αντίληψη στα πράγματα. Διότι δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε. Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα. Ολα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής. Θα στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας. Ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών μας δυνάμεων», δήλωσε ο Υπουργός που δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος προσωπικά θα εποπτεύσει μαζί με τον κ. Καραμαλάκη τις επόμενες μέρες την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, την ανασύνταξη των σχεδίων και το τελικό αποτέλεσμα.

 

newshub.gr

 

  06 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ