Η βίλα του τρόμου στην Κρήτη: Πα-τέρας κρατούσε φυλακισμένα τα πέντε του παιδιά και τα βίαζε!

mesaralive.gr  11 April, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Η βίλα του τρόμου στην Κρήτη: Πα-τέρας κρατούσε φυλακισμένα τα πέντε του παιδιά και τα βίαζε!

Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον 55χρονο Βρετανό, Ντάγκλας Μπαρ, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του βασάνιζαν τα πέντε τους παιδιά, ενώ εκείνος είχε κατ’ επανάληψη βιάσει τα δύο από τα τρία κορίτσια

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το 1998, ο 38χρονος τότε Ντάγκλας, γνωρίζει την κατά ένα έτος μικρότερή του Τζούλι, παντρεύονται και ξεκινούν τις προσπάθειες για να αποκτήσουν παιδί. Δεν τα καταφέρνουν όμως κι έτσι η εμμονική Τζούλι, η οποία είναι αλκοολική, μέσα στα μεθύσια της καταλήγει ότι η υιοθεσία είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει το παιδί που τόσο επιθυμεί.

Τελικά καταφέρνουν να υιοθετήσουν δύο παιδιά, βιολογικά αδέλφια, την Τζέιντ και τον Ράιν, τεσσάρων και πέντε ετών αντίστοιχα, παιδιά τοξικομανών που είχαν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους λόγω βάναυσης κακοποίησης.

Λίγα χρόνια μάλιστα αργότερα θα υιοθετήσουν τρία ακόμα αδελφάκια, την 7χρονη Τζένιφερ, την 3χρονη Έιμι και τον μόλις ενός έτους Λέβι.

Λαμβάνουν δε από το βρετανικό κράτος, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4.500 λιρών το μήνα, βρίσκονται όμως υπό τη συνεχή επιτήρηση των υπηρεσιών πρόνοιας της Βρετανίας που τους πιέζουν να πιστοποιούν πως τα παιδιά μεγαλώνουν σωστά.

Για να ξεφύγουν λοιπόν από την παρακολούθηση των αρχών, το σατανικό ζευγάρι αποφασίζει να μετακομίσει στην Ελλάδα. Έτσι το 2007 Ντάγκλας και Τζούλι μαζί με τα πέντε υιοθετημένα παιδιά τους μετακομίζουν στον Ταυρωνίτη Χανίων, όπου και ξεκινά το μαρτύριο των παιδιών.

Το ζευγάρι αγοράζει μια μεζονέτα με κήπο και πισίνα, καθώς με τις 4.500 λίρες που παίρνουν από το βρετανικό κράτος μπορούν να ζήσουν πλουσιοπάροχα και χωρίς να δουλέψουν καθόλου.

Όσο περνά ο καιρός οι γείτονες καταλαβαίνουν ότι πίσω από τους τοίχους της μεζονέτας κρύβεται βρωμιά και δυστυχία. Τα παιδιά είναι ατημέλητα, βρώμικα, χτυπημένα και δυστυχισμένα.

Δύο άνδρες, ένας Βρετανός κι ένας Σουηδός που έμεναν δίπλα, στέλνουν στην κοινωνική υπηρεσία του Λιντς δύο επιστολές στις οποίες περιγράφουν το μαρτύριο των παιδιών. Στα τέλη του 2014 η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία της Αγγλίας στέλνει στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χανίων μια καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι οι γονείς δεν παρέχουν επαρκή φροντίδα στα παιδιά, τα κακομεταχειρίζονται και υπάρχουν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση των δύο κοριτσιών από τον πατριό τους.

Η υπηρεσία απευθύνεται στους γονείς των παιδιών και στο σχολείο τους, όμως με κάποιο τρόπο ο Ντάγκλας καταφέρνει να πείσει την κοινωνική λειτουργό ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα ζηλόφθονων ανθρώπων .

Τα παιδιά άλλωστε δεν μιλούν, καθώς τρέμουν τον Ντάγκλας και την Τζούλι που τα απειλούν ότι θα τα σφάξουν με τα κουζινομάχαιρα που έχουν στα συρτάρια.

Τα βασανιστήρια λοιπόν συνεχίζονται. Τα δύο τέρατα πετάνε τα ρούχα των παιδιών σε σακούλες σκουπιδιών, τα κλείνουν σε σκοτεινά υπόγεια, τους ρίχνουν μπουνιές στο πρόσωπο και τα βρίζουν κάθε φορά που δεν υπακούν στις εντολές τους.

Για την Τζέιντ η κόλαση είναι μεγαλύτερη, καθώς κάθε φορά που δεν κάθεται καλά βιάζεται από τον πατριό της.

Ο αδελφός της Ράιαν την έχει δει πολλές φορές γυμνή στο κρεβάτι με τον Ντάγκλας να επιδίδεται σε πράξεις πέρα από κάθε λογική. Την ίδια αντιμετώπιση έχει και η Τζένιφερ. Τη χτυπά με γροθιές και ξύλινα μπαστούνια στο στήθος, της ξυρίζει το κεφάλι και τα φρύδια, τη βρίζει, την απειλεί και τη βιάζει με τις ευλογίες της Τζούλι.

Μέχρι που τον Ιανουάριο του 2015, ο Ντάγκλας έχει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο μεθυσμένος και οδηγείται στο κρατητήριο. Τότε η Τζέιντ και η Τζένιφερ αποκαλύπτουν το μαρτύριό τους σε δύο γειτόνισσεςκι εκείνες ειδοποιούν τις αρχές.

Ο βιαστής οδηγείται στις φυλακές Γρεβενών, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα και καταδικάζεται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου σε 19 χρόνια κάθειρξη. Η Τζούλι κατάφερε να διαφύγει και κανείς δεν ξέρει αν βρίσκεται στην Ελλάδα ή στη Βρετανία.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά υποστηρίζονται ψυχολογικά και οικονομικά από γείτονες, ενώ τα τρία μικρότερα φιλοξενούνται στο Χαμόγελο του Παιδιού μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων.

 

mesaralive.gr  11 April, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα