Η εβδομάδα φέρνει «καυτές» θερμοκρασίες - Δείτε την πρόγνωση για τη Μεσαρά

  16 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η εβδομάδα φέρνει «καυτές» θερμοκρασίες - Δείτε την πρόγνωση για τη Μεσαρά

Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την εμφάνιση τους στη Μεσαρά, όπως παρουσιάζει σήμερα το mesaralive.gr.

Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την εμφάνιση τους στη Μεσαρά, όπως παρουσιάζει σήμερα το mesaralive.gr.

Σε ότι αφορά τη Μεσαρά, δείτε την πρόγνωση ανά νομό σύμφωνα με το meteocrete.gr:


Στις Μοίρες σημερα θα έχουμε η υψηλότερη θερμοκρασία που θα σημειωθεί θα είναι οι 36 βαθμοί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2  μποφόρ. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 33 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως 3 μποφορ.
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 30 βαθμούς ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφορ και η υγρασία θα φτάσει στο 100%.

Στο Τυμπάκι σημερα η υψηλότερη θερμοκρασία που θα σημειωθεί θα είναι οι 35 βαθμοί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 2 με 3 μποφόρ. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 33 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ως 3 μποφορ.
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 29 βαθμούς ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι, βοδειοδυτικοί 2 με 3 μποφορ και η υγρασία θα φτάσει στο 98%.

Στο Ζαρό σημερα η υψηλότερη θερμοκρασία που θα σημειωθεί θα είναι οι 34 βαθμοί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι 2-3 μποφόρ. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 34 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως 3 μποφορ.
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 29 βαθμούς ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βοδειοδυτικοί 2 με 3 μποφορ και η υγρασία θα φτάσει στο 95%.

Στην υπολοιπη Ελλάδα

Άκρως… καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός αυτή την εβδομάδα. Τα κύματα κακοκαιρίας αποτελούν παρελθόν – για την ώρα τουλάχιστον- καθώς έρχεται «θερμή εισβολή».

Αν και η εβδομάδα θα συνεχίσει να είναι ζεστή σε φυσιολογικά πλαίσια, με το θερμόμετρο να δείχνει 36-37 βαθμούς Κελσίου στην πεδινή ηπειρωτική Ελλάδα, η Τρίτη θα αποτελέσει εξαίρεση, καθώς η οι θερμότερες αέριες μάζες θα ανεβάσουν περαιτέρω τον υδράργυρο.

Αυτή θα είναι και η πιο ζεστή ημέρα της  εβδομάδας, καθώς το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο μετεωρολόγος:

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι πολύ θερμές αέριες μάζες που τις τελευταίες ημέρες επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοδυτικής Αφρικής αλλά και της δυτικής Μεσογείου, θα έχουν την τάση να κινηθούν ανατολικότερα, και έτσι την Τρίτη θα καλύψουν και τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου).

Δεν θα έχουμε κύμα καύσωνα διότι δεν ικανοποιούνται συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να μπορούμε να μιλάμε για αυτό. Όμως, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τοπικά και να τους ξεπεράσει, καταγράφοντας τα θερμόμετρα ακόμη και τους 40°C υπό σκιά.

Τα «θετικά»  

Πρώτον ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και απογεύματος της Τρίτης θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές (κυρίως ορεινές και ημιορεινές) της βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα να δροσίσει σε αυτά τα τμήματα και δεύτερον ότι αυτή η θερμή εισβολή θα έχει διάρκεια μόνο μια ημέρα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κουράσει τους κατοίκους των περιοχών που θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Στην πεδινή Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά (πεδινή Φθιώτιδα, κάμπος Βοιωτίας, πιθανότατα και τοπικά στην Αττική), στην κεντρική πεδινή Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο (κάμπος Αργολίδας, Κορινθία, κάμπος Λακωνίας και ενδεχομένως και στην ανατολική Αρκαδία) θα υπάρξουν περιοχές που η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μεσημεριού της Τρίτης θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τους 40°C.

 

  16 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα