Η εικαστικός που βάζει χρώμα στη ζωή μας στο Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού (φωτο)

mesaralive.gr  23 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Η εικαστικός που βάζει χρώμα στη ζωή μας στο Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού (φωτο)

Η ενασχόληση της εικαστικού Βούλας Λαδουκάκη με τη ζωγραφική άρχισε όταν ήταν σε μικρή ηλικία.

«Πριν αρχίσω να γράφω, ζωγράφιζα. Έχω πάει σε ζωγράφους και έχω μάθει κάποια πράγματα και έχω εκθέσει έργα μου σε κάποιες εκθέσεις. Ασχολούμαι μόνο με τη ζωγραφική και όταν δεν ζωγραφίζω βοηθάω και τον άντρα μου σε αγροτικές δουλειές» Διαβάζουμε στο «iefimerida.gr».

Παρακάτω συνεχίζει ν’ αφηγείται η ρομαντική εικαστικός…

Στο Αντισκάρι έχει πολλά σπίτια, κάποια από τα οποία είναι ερειπωμένα. Όσα έχουν ιδιοκτήτη τον ρωτήσαμε [με τις δραστήριες γυναίκες του συλλόγου] πριν τα ζωγραφίσω, τα ερειπωμένα τα ζωγράφισα χωρίς να ρωτήσω κάποιον γιατί δεν υπήρχαν ιδιοκτήτες. Ζωγράφισα κάπου εννέα κτίρια και τοίχους.

Μου θυμίζει τους στίχους ενός ιταλικού τραγουδιού σύμφωνα με τους οποίους ο ποιητής καλεί όλους να πάρουν χρώματα και να ζωγραφίσουν μικρά σπίτια αλλά και παλάτια, να χρωματίσουν όλους του τοίχους για να υπάρχει ομορφιά και φως!

Η κα Βούλα Λαδουκάκη θα τιμήσει το Φεστιβάλ Τεχνών με την παρουσία της και το σπουδαίο έργο της. Η πρόσφατη δουλειά της είναι στα Σταυράκια. Εκεί για εννιά ολόκληρες ημέρες – όχι καθημερινά- κάτω από τον ήλιο ζωγράφισε με δεξιοτεχνία επιλεγμένα σημεία του χωριού δίνοντας μια άλλη προοπτική και δείχνοντας ένα καινούργιο δρόμο εικαστικής παρέμβασης.

 

 

mesaralive.gr  23 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα