Η επισκεψιμότητα στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς

  04 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Η επισκεψιμότητα στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς

Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς είναι μια ειδική προστατευόμενη περιοχή που αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλή και παγκοσμίως γνωστό τουριστικό προορισμό. Από το 1981 οπότε και άρχισε να καταγράφεται ο αριθμός των επισκεπτών, και μέχρι σήμερα, πάνω από 130.000 άτομα τον επισκέπτονται κατά τη διάρκεια κάθε τουριστικής σεζόν.

Το σύνολο της πενταετίας 2015-2019 είναι 744.315 άτομα συγκριτικά με την προηγούμενη πενταετία κατά την οποία έφτασε τα 661.736 άτομα.

Όπως φαίνεται στα παραπάνω στοιχεία, την τελευταία πενταετία οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 82.579 άτομα αθροιστικά. Συγκρίνοντας τα έτη και τις δύο πενταετίες, παρατηρούμε ότι ενώ στην πρώτη καταγράφηκαν μικρές αλλά υπαρκτές αυξομειώσεις, τη δεύτερη, και παρά την κρίση που πέρασε η χώρα μας, έχουμε κάθε χρόνο αύξηση.

Αξίζει ιδιαίτερης σημείωσης το γεγονός ότι παρά τα καταστροφικά φαινόμενα που έπληξαν την περιφερειακή ενότητα Χανίων το πρώτο τρίμηνο του 2019 με κατάρρευση βασικών υποδομών αυτό δεν  στάθηκε εμπόδιο στη επισκεψιμότητα της Σαμαριάς.

Οι καταστροφές αυτές  έκαναν το γύρο του κόσμου, η κατάρρευση δρόμων και  γεφυρών μεταξύ αυτών και η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη αλλά και σημαντικών τμημάτων του οδικού δικτύου προς και από τα χωριά Λάκκοι  και  Καράνου  σε συνδυασμό με τις ολισθήσεις εδαφών στην περιοχή Χλιαρού ολοκλήρωσαν τον προσωρινό αποκλεισμό της Σαμαριά.

Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί εκείνης της περιόδου ήταν πολλοί, εκφραζόμενοι με όλους τους τρόπους και τα μέσα ενημέρωσης. Τι θα γίνει με την τουριστική περίοδο? Ποιές περιοχές θα αποκλειστούν? Που θα υπάρχουν ακυρώσεις? Θα ανοίξει για τους επισκέπτες η Σαμαριά?  Θα αποκατασταθούν οι προσβάσεις? Θα διατηρηθεί το ενδιαφέρον  των επισκεπτών για τον εν λόγω χώρο κλπ. Ο χρόνος δικαίωσε τους αισιόδοξους.

Η Σαμαριά άνοιξε για το 2019 στις 26 Απρίλη από την νότια είσοδο (Αγία Ρουμέλη) και στις 10 Μάϊου και από το Ξυλόσκαλο.

 

  04 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα