Η επιτροπή αγώνα για την επανασύσταση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου, στον κ. Δαμαβολίτη.

mesaralive  24 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Η επιτροπή αγώνα για την επανασύσταση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου, στον κ. Δαμαβολίτη.

κ. Κώστα Δαμαβολίτης,κα Ε. Μηλολιδάκη,κ. Ε. Στρατουδάκης

Συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κώστα Δαμαβολίτη, με την επιτροπή αγώνα για την επανασύσταση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Επανασύσταση του Δήμου Τυμπακίου, υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κώστας Δαμαβολίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την φυσιολογία και τους στόχους της ανεξάρτητης αυτής κίνησης, κατόπιν αιτήματος των μελών της.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι κ. Ε. Στρατουδάκης και κα Ε. Μηλολιδάκη,  παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους η υπαγωγή του Δήμου Τυμπακίου στον Καλλικρατικό Δήμο Φαιστού, αποτελεί μια από τις πιο επιπόλαιες περιπτώσεις εφαρμογής του Ν.3852/2010. Επεσήμαναν δε, ότι έκτοτε, οι κάτοικοι του Τυμπακίου και των γύρω οικισμών υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες μιας λανθασμένης πολιτικής επιλογής, που καθιστά τη ζωή τους δύσκολη και προβληματική, υποβαθμίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και επισκιάζοντας εμφανώς την ιστορικότητα του τόπου.

Θετικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα στήριξης της Επιτροπής ο κ. Δαμαβολίτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι  στο πλαίσιο μελλοντικής εξόρυξης υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης, απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής.

 Τέλος, δεσμεύτηκε να ανανεώσει τις συναντήσεις, που είχε ξεκινήσει προεκλογικά με τοπικούς φορείς του Τυμπακίου και των γύρω περιοχών, και να αναδείξει  τα προβλήματα που προέκυψαν από την δημιουργία του ενιαίου Δήμου Φαιστού, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης, προγραμματισμού και συντονισμού.

 

mesaralive  24 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα