Η επόμενη μέρα…Εικόνες καταστροφής στο συσκευαστήριο Γιαννακάκη (Φωτογραφίες)

mesaralive.gr  24 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Η επόμενη μέρα…Εικόνες καταστροφής στο συσκευαστήριο Γιαννακάκη (Φωτογραφίες)

Φωτο: mesaralive.gr

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αντικρίζει κανείς σήμερα στο Συσκευαστήριο Γιαννακάκη, μετά την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά, που στο πέρασμά της δεν άφησε τίποτα όριο.

Στάχτες και αποκαΐδια για μια επιχείρηση που έδινε δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους και την δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό παραγωγών να διαθέσουν τη σοδιά τους… Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία ήταν ένα βραχυκύκλωμα στο βόρειο τμήμα του κτηρίου απ΄ όπου ξεκίνησε η φωτιά και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το κτήριο.

«Το Συσκευαστήριο Γιαννακάκη,  στήριζε εδώ και πολλά χρόνια δυναμικά την τοπική οικονομία, αυτή την εποχή παραλάμβανε σταφύλια όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και απασχολούσε εποχιακά επιπλέον προσωπικό, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε πολύ κόσμο, σε μια εποχή που η ανεργία βρίσκεται σε δραματικά υψηλά ποσοστά. Μετά την «επέλαση» της φωτιάς που φαίνεται να επέφερε ολοκληρωτική καταστροφή στις εγκαταστάσεις του Συσκευαστηρίου Γιαννακάκη, πολλοί θα είναι οι παραγωγοί που δεν θα μπορούν να διαθέσουν τη σοδειά τους και μεγάλος ο αριθμός των εργατών που θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Είναι φίλοι μου ο επιχειρηματίας οι κόρες και οι γαμπροί του ..είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν και οι αγρότες δεν θα χάσουν τη χρονιά και το προσωπικό δεν θα μείνει από δουλειά» αναφέρει φίλος της οικογένειας σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Το τελευταίο αποτελεί και ευχή όλου του κόσμου, αφού το Συσκευαστήριο Γιαννακάκη ήταν ένας ζωντανός οργανισμός που έδινε δουλειά σε πολύ κόσμο αλλά και διεξόδους στους παραγωγούς.

 

Η επόμενη μέρα

Το mesaralive.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου, ενώ κατέγραψε τις δραματικές στιγμές εκκένωσης του κτηρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) καθώς και τις  προσπάθειες των  δυνάμεων πυρόσβεσης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Επίγεια και εναέρια μέσα έδρασαν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρες με στόχο να μην επεκταθεί η φωτιά στη γύρω περιοχή, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον   άνεμο που φυσούσε.

Το mesaralive.gr βρέθηκε σήμερα το πρωί  και πάλι στο συσκευαστήριο Γιαννακάκη αποτυπώνοντας με το φωτογραφικό του φακό το μέγεθος της καταστροφής…

 

mesaralive.gr  24 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα