H φυσιολογική ήττα που ήρθε από την Μπάγερν

  07 November, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
H φυσιολογική ήττα που ήρθε από την Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ήττα εντός προγράμματος στο Μόναχο από την Μπάγερν.

Ωστόσο, το ζητούμενο για τους Πειραιώτες δεν ήταν να πάρουν ένα αποτέλεσμα, το οποίο εφόσον ερχόταν θα ήταν καλοδεχούμενο, αλλά να φανούν ανταγωνιστικοί και να μπορέσουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε ένα μεγαθήριο. Κάτι που έκαναν εν μέρει, κυρίως λόγω της μεγάλης εμφάνισης του Ζοσέ Σα όσο αλλά και γιατί είχε σωστή τακτική προσέγγιση από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικούς επέλεξε να ξεκινήσει δύο ταχύτατους εξτρέμ (Ραντζέλοβιτς, Ποντένσε) και να χτυπήσει στην κόντρα-επίθεση. Και η μοναδική καλή του φάση στο ματς ήρθε από τον Σέρβο μεσοεπιθετικό. Την ίδια ώρα έδωσε έναν καθαρό αμυντικογενή ρόλο στον Γκιγέρμε που έπαιζε σαν... σκούπα μπροστά από τα δύο στόπερ και είχε την ιδιότητα να βοηθάει στο να βγει η μπάλα μπροστά, ενώ είχε μπροστά τους ως εσωτερικούς μέσους τους Καμαρά, Μπουχαλάκη που δεν άφηναν ιδιαίτερα τις θέσεις τους. Μάλιστα, μετά την απόφαση του Μαρτίνς να αποχωρήσει ο Μπουχαλάκης από το ματς, ο Ολυμπιακός δεν είχε ένα χαφ πέραν του Γκιγέρμε να κρατήσει μπάλα, με τον Καμαρά να μην έχει αυτή την ικανότητα ούτε και την δημιουργία σε σχέση με τον Έλληνα μέσο.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός με την τριπλέτα στα χαφ δεν επέτρεψε στην Μπάγερν να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει από τον άξονα, οδηγώντας το παιχνίδι από τα πλάγια. Και με αυτόν τον τρόπο ήρθαν οι περισσότερες απειλές προς την εστία του Ζοσέ Σα, ο οποίος έδειξε για ακόμη ένα ματς πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν για μία ώρα με την καλή τους τακτική αλλά και με δόση τύχης και με τον Σα να κατεβάζει τα... ρολά να κρατήσουν στο μηδέν την Μπάγερν. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, όμως, είχε απέναντί της μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους ανά μικρά διαστήματα ώστε να παγώσουν τον ρυθμό και να πάρουν ανάσες, βρίσκονταν συνεχώς πίσω από την μπάλα και όπως είναι λογικό τους βγήκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Εκεί που... χτύπησαν με την εμπειρία και την ποιότητά τους οι Βαυαροί και πήραν ακόμη ένα τρίποντο, που τους χάρισε μια δίκαιη νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός, πλέον, καλείται να διεκδικήσει ότι μπορεί στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ και εφόσον όλα πάνε βάσει λογικής, να διεκδικήσει μία νίκη με οποιοδήποτε σκορ την τελευταία αγωνιστική που υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, ώστε να προκριθεί στο Europa League. Στο Europa League που πάντα οι ομάδες μας το βλέπουν ως ευκαιρία να κάνουν κάτι παραπάνω αλλά πάντα την... πατάνε. Όμως, αυτή η ομάδα του εργατικού Πέδρο Μάρτινς που ξέρει πως να πάει τακτικά τα ματς, μπορεί εφόσον πάρει στα σοβαρά τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία.

 

sportfm.gr

 

  07 November, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα