Η Γόρτυνα εμπνέει και κινητοποιεί μαθητές και εκπαιδευτικούς

mesaralive.gr  08 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η Γόρτυνα εμπνέει και κινητοποιεί μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το Αρχαίο Θέατρο της Γόρτυνας εμπνέει, συναρπάζει και κινητοποιεί! Τα τελευταία χρόνια μάλιστα μέσα από το Μαθητικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στη Γόρτυνα, οι μαθητές της Μεσαράς – και όχι μόνο- έχουν υιοθετήσει το Αρχαίο Θέατρο, παρουσιάζοντας πλήθος εκδηλώσεων, στα πλαίσια προγράμματος με θέμα την υιοθεσία των Αρχαίων Θεάτρων.

Ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μια πολύ σημαντική ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αγίων Δέκα μεταξύ εκπαιδευτικών της περιοχής και της Φιλολόγου και Δρ Αρχαιολόγου  κ. Μαίρης Μπελογιάννη, υπεύθυνης της δράσης του «ΔΙΑΖΏΜΑΤΟΣ» που σχετίζεται με εκπαιδευτικά προγράμματα. Στην συνάντηση το Αρχαίο Θέατρο της Γόρτυνας βρέθηκε στο επίκεντρο ως το σημείο που μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές, και να μετατραπεί σε πόλο έλξης για επισκέψεις μαθητών από ολόκληρη την Ελλάδα. Επισκέψεις εκπαιδευτικές που στόχο θα έχουν την γνωριμία των μαθητών επισκεπτών με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας αλλά και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της ευρύτερης περιοχής ως τμήματα ενός Αρχαιολογικού Πάρκου στη Μεσαρά! Και μάλιστα με ξεναγούς τους ίδιους τους μαθητές της Μεσαράς!

Σημαντικά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των κ. Μπελογιάννη, της κ. Ρένας Τυλλιανάκη η οποία ως ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος πολίτες και μέλος του Διαζώματος στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται για το Αρχαίο Θέατρο της Γόρτυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στις Μοίρες όπου η Σύμβουλος κ. Μπαγιάτη έδωσε τη δυνατότητα στην κ. Μπελογιάννη και την κ. Τυλλιανάκη να ενημερώσουν δασκάλους για το πρόγραμμα που αφορά την Υιοθεσία των Αρχαίων Θεάτρων, στα πλαίσια σεμιναρίου που  βρισκόταν σε εξέλιξη.

 

mesaralive.gr  08 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα