Η κάθοδος φέρνει ανακοινώσεις για το ΒΟΑΚ

viannitika  30 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η κάθοδος φέρνει ανακοινώσεις για το ΒΟΑΚ

Μέσα στον ερχόμενο Νοέμβρη αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις, μέσα από τις ανακοινώσεις που υπολογίζεται ότι θα γίνουν για το ΒΟΑΚ.

Ενα έργο για το οποίο η τοπική κοινωνία και φυσικά οι τοπικοί φορείς του νησιού, επιζητούν την άμεση υλοποίηση του, καθώς θα συμβάλλει στην ομαλή μετακίνηση των πολιτών από το ένα άκρο της Κρήτης στο άλλο, με την ταυτόχρονη μείωση των τροχαίων.

Οι ανακοινώσεις, οριοθετούνται τον ερχόμενο Νοέμβρη, καθως τότε - υπαρχει πληροφόρηση - ότι θα επισκεφθούν την Κρήτη, ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και στελέχη του Υπουργείου.

Το έργο, το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας, και συγκεκριμένα στην επεξεργασία των προμελετών έργο και της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 

Μελέτες που θα οδηγήσουν έπειτα στο επόμενο βήμα που είναι η παρουσίαση του σχεδίου για το ΒΟΑΚ, στη διάρκεια της οποίας αναμένονται και οι ειδήσεις για την τελική χωροθέτηση, τα κόστη και εν τέλει τη βιωσιμότητα του έργου. 

Τη σημασία που δίνει το Υπουργείο για το έργο αυτό, φαίνεται και από την πρόσφατη παρουσία στην Κρήτη του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Γιάννη Καρνέση, αλλά και το ταξίδι του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στην ΑΘήνα, όπου είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

 Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των πρώτων μηνών διακυβέρνησης, είχαμε μια σειρά από δηλώσεις, που έβαλαν ξανά υπό συζήτηση το έργο, εντείνοντας την ανησυχία των πολιτών για «πάγωμα» του. Κάτι φαίνεται όμως να κινείται και πλέον αναμένονται με ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις που θα αφορούν το έργο και τις λεπτομέρειες με τις οποίες θα κινηθεί η διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει πράξη το όνειρο των Κρητικών για ένα δρόμο σύγχρονο και ασφαλή.

 

viannitika.gr

 

viannitika  30 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα