Η κρητική ψυχή μιλησε στο Dubai Club for People of Determination….

  14 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Η κρητική ψυχή μιλησε στο Dubai Club for People of Determination….

Ο Κρητικός Γίγαντας, Μανώλης Στεφανουδάκης, για άλλη μια φορά έκανε υπερήφανη την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για άτομα με ειδικές ανάγκες που πραγματοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα .

Ο Χρυσός  Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ  δυνατά τον αγώνα του ανεβάζοντας μέτρα, ενώ στην δεύτερη του βολή το ακόντιό του καρφώθηκε στα  στα 29.76 μ., μόλις ένα εκατοστό από τον πρώτο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54. Σε αυτή τη διεθνή διοργάνωση ο  Έλληνας Πρωταθλητής έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του στον παγκόσμιο ακοντισμό, ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος του και έσπασε το πανελλήνιο που είναι ταυτόχρονα και ατομικό του ρεκόρ. (προηγούμενο δικό του 29,75μ.). Ο Έλληνας Αθλητής από το 2013 βρίσκεται ανελλειπώς στα μετάλλια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (χάλκινο το 2013, χρυσό το 2015 και το 2017). Ο Μανώλης Στεφανουδάκης έκανε  ακριβώς αυτό που είχε υποσχεθεί! Τα έδωσε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα! Ένα αποτέλεσμα που ανεβάζει τον ίδιο στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου και τον στέλνει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα αναφέρει:

‘’Στο τέλος της χρονιάς καταφέραμε την πιο σημαντική διάκριση στην μεγαλύτερη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά από μια δύσκολη πορεία μέσα στο 2019 που μας κράτησε μακριά από αρκετές αθλητικές διοργανώσεις λόγω τραυματισμών. Στον αγώνα συμμετείχαμε οι σημαντικότεροι αθλητές της κατηγορίας μου με πολύ έντονο ανταγωνισμό. Η αναμονή ήταν κουραστική αλλά το αποτέλεσμα ικανοποιητικό. Η προετοιμασία για το Τόκυο ξεκινάει και θα προετοιμαστούμε για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την στήριξη του μέσα από τα μηνύματα και  τις ευχές που λαμβάνω στον προσωπικό μου λογαριασμό. Είναι πολύ συγκινητικό όλο αυτό και μου δίνει  δύναμη για την συνέχεια. Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ σε δύο ανθρώπους, που παλεύουμε σε καθημερινή βάση για να προετοιμαστούμε και να μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, στους προπονητές μου Ιάκωβο Ιωαννίδη και  Ιπποκράτη Σκαντζάκη. Φέτος  αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε  στο παγκόσμιο και  πιστεύω ότι πετύχαμε το στόχο μας  με μια πολύ σημαντική θέση στο βάθρο που μας δίνει το εισητήριο για τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο το 2020. Επίσης ευχαριστώ τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και φροντίζουν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μας σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό με το μετάλλιο σε όλους αυτούς που βρίσκονται πίσω από εμένα, στον άνθρωπο που βρίσκει τις χορηγίες προκειμένου να γίνει η προετοιμασία μου και η συμμετοχή μου στις διάφορες διοργανώσεις, στους ανθρώπους που φροντίζουν για τα δημοσιεύματα μου αλλά και στους ανθρώπους που οργανώνουν  τα ταξίδια μου.’’

 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μανώλη Στεφανουδάκη στηρίζουν:

 

 

*          ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ,

*          ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε,

*          ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,

*          MINOAN LINES,

*          ΖΑΡΟΣ Α.Ε.,

*          ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ,

*          ΖΟΕΤΙΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

*        ΔΕΡΒΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

*          ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.,

*         JUNIOR ACADEMY-ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ‘’ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ’’

*         ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ Α.Ε (Baking & Patisserie)

*          και η Περιφέρεια Κρήτης

 

  14 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ