«Η κυρία ανακύκλωση και οι φίλοι της» στα σχολεία από τον ΕΣΔΑΚ

mesaralive.gr  04 October, 2018 ΑΡΘΡΑ
«Η κυρία ανακύκλωση και οι φίλοι της» στα σχολεία από τον ΕΣΔΑΚ

Με την επανέκδοση του παιδικού βιβλίου της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών και κάτοχο βραβείου ΙΠΕΚΤΣΙ Ματούλας Τόλκα «Η κυρία ανακύκλωση και οι φίλοι της» (εκδ. Λιβάνη), ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της πρωτοβάθμια εκπαίδευσης για την ανακύκλωση.

Το βιβλίο επανεκδόθηκε σε 800 αντίτυπα με σκοπό να τοποθετηθεί σε όλες τις βιβλιοθήκες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων των Δήμων – μελών του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, έτσι ώστε να είναι στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών και να ενισχύσει το ήδη σημαντικό έργο που γίνεται στα σχολεία, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε πρόσφατη συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γεώργιου Τερζάκη, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Περικλειδάκης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και οι στόχοι της δράσης, καθώς και ο τρόπος διανομής των βιβλίων στις σχολικές βιβλιοθήκες.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο Τερζάκη για την άψογη συνεργασία και ανέφερε: «Από τα παιδιά αρχίζουν όλα και προσωπικά, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι μικροί μαθητές μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις περιβαλλοντικές ανησυχίες των γονιών, να γίνουν πρεσβευτές και να μεταφέρουν γνώση και χρήσιμες πληροφορίες και φυσικά, να αποτελέσουν πολύτιμους συμμάχους στη μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στα σχολεία μας γίνεται ήδη πολύ καλή δουλειά από τους εκπαιδευτικούς στον τομέα της προώθησης της φιλοσοφίας της ανακύκλωσης. Στόχος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με τη συγκεκριμένη επανέκδοση, είναι αφενός να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτήν την προσπάθεια προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς ένα χρήσιμο εργαλείο και αφετέρου, να δώσουμε ένα ακόμα κίνητρο στα παιδιά, να αγαπήσουν τα βιβλία.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη και τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Περικλειδάκη για την άψογη συνεργασία μας».

 

mesaralive.gr  04 October, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα