Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική για τους αγρότες

mesaralive.gr  21 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική για τους αγρότες

Να συνεκτιμήσει, έστω και την ύστατη ώρα, τις επιβαρύνσεις, που έχει ήδη επιβάλει, να συνειδητοποιήσει επιτέλους τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία και να αναθεωρήσει πλήρως την φορολογική της πολιτική για τον αγροτικό κόσμο καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

Τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με τους εταίρους και που αφορούν κυρίως την κατακόρυφη αύξηση της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, την περαιτέρω φορολόγηση επιδοτήσεων και ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής (κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση του τιμολογίου ρεύματος) θα αποτελέσουν «ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο», όπως χαρακτηριστικά, πριν από λίγες μέρες (30-6-2015), δήλωνε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, μέλη της οποίας είχαν σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος για να συζητήσουν τη στάση της ΝΔ.

Το απόγευμα της Δευτέρας, σε συνέχεια της συνάντησης της 16ης Ιουλίου 2015 των βουλευτών της ΝΔ που προέρχονται από τους αγροτικούς νομούς της χώρας, υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συνεδρίασαν στα γραφεία του κόμματος ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και πρώην Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, η Τομεάρχης Αγροτικού Φωτεινή Αραμπατζή, ο Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής Απόστολος Βεσυρόπουλος και οι πρώην Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Καρασμάνης, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Αν. Γραμματέας της ΚΟ κ. Δημήτριος Κυριαζίδης και στελέχη του κόμματος για να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Λίγη ώρα πριν τη σύσκεψη είχε υπάρξει η ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη, οι ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών, ενώ τουλάχιστον 25-30 βουλευτές της ΝΔ από αγροτικούς νομούς ήταν έτοιμοι να καταψηφίσουν.

Μετά τη σύσκεψη, το μήνυμα της ΝΔ είναι ότι τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν σημαντικές περικοπές, συμβάλλοντας, μέσω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους, στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε: α) ην κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών, β) τη θέσπιση του αφορολόγητου των αγροτών μέχρι τις 12.000 ευρώ και γ) Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αντ’ αυτών νομοθέτησε την αύξηση του κόστους παραγωγής, την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και, για πρώτη φορά από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη φορολόγηση των πάσης φύσεως αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων».

 

Πηγή: tanea.gr

 

mesaralive.gr  21 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ