Η ντενέκα στο καφενείο και ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος

  27 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Η ντενέκα στο καφενείο και ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος

Η Μεσαρά είναι ένας από τους τόπους που έχουν αναδείξει ήρωες σε όλους τους πολέμους και μέχρι σήμερα τα στοιχεία τα οποία μπορεί να συλλέξει κανείς είναι πολλά.

Σε ένα από αυτά, υπαρχει μια ντενέκα. γεμάτη ιστορία. Συγκεκριμένα στο Σοκαρά, την εντοπίσαμε μέσα σε ένα παραδοσιακό καφενείο. Πάνω σε ένα ψυγείο βρήκαμε μια παλιά χάλκινη «ντενέκα», η οποία φτάνει πίσω, ως την εποχή του Β Παγκοσμίου πολέμου. Ηταν ένα μέσο, με το οποίο οι στρατιώτες μετέφεραν μπαρούτι. Ενα κουτί που πολλές φορές το έφτανε στον προορισμό του από... αέρος.
Το συγκεκριμένο αντικείμενο βέβαια έχει δεχτεί μια παρέμβαση, η οποια το έχει αλλοιώσει, αλλά δεν του έχει αφαιρέσει την ιστορική του αξία. Εχει βαφτεί σε χρυσαφί χρώμα, αν και το φυσικό του είναι αυτό του χαλκού. Υλικό από το οποιο είναι φτιαγμένο.

 Βέβαια στο καφενείο αυτό, δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο που έχει αξία, ιστορική ή συναισθηματική. Στους τοίχους του και σε διάφορα άλλα σημεία, μπορεί κανείς να δει από κανίστρες καυσίμων παλιών οχημάτων, μέχρι εργαλεία του παρελθόντος.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  27 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα